Σάντος αποκαλύπτει την αλήθεια πίσω από την αντίδραση Ρονάλντο στο ρόλο πάγκο

Τόσο η CR7 όσο και η Πορτογαλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αναγκάστηκαν να διαψεύσουν φήμες ότι ο παίκτης απείλησε να εγκαταλείψει την ομάδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου αφού έπεσε στον πάγκο.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν είπε ποτέ ότι ήθελε να αποχωρήσει από την ομάδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Πορτογαλίας, σύμφωνα με τον διευθυντή Φερνάντο Σάντος.

Η απόφαση του Σάντος να ρίξει τον Ρονάλντο στον πάγκο για τη νίκη 6-1 επί της Ελβετίας τα τελευταία 16 οδήγησε σε αναφορές για μια τεράστια πτώση μεταξύ του προπονητή και του παίκτη, ο οποίος φέρεται να απείλησε να αποχωρήσει.

Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Πορτογαλίας και ο Ρονάλντο αρνήθηκαν κατηγορηματικά αυτόν τον ισχυρισμό, με τον Σάντος να αποκαλύπτει τώρα τι πραγματικά συνέβη στην «κανονική συζήτηση» που είχε με τον αρχηγό του πριν την έναρξη.

«Είχαμε μια συζήτηση», είπε σε συνέντευξη Τύπου το αφεντικό της Πορτογαλίας για τον Ρονάλντο.

«Δεν το κάνω αυτό με όλους τους παίκτες, αλλά αυτός είναι ο αρχηγός της ομάδας. Ξέρετε τι αντιπροσωπεύει για το πορτογαλικό ποδόσφαιρο, για τον πορτογαλικό λαό, και για την εθνική ομάδα.

«Ήταν την ημέρα του αγώνα μετά το γεύμα. Του εξήγησα γιατί δεν ήθελε να παίξει και είπε σχετικά με τη στρατηγική μας «Νομίζω ότι θα ήταν καλύτερα να μην ξεκινήσετε. Νομίζω ότι το παιχνίδι θα είναι δύσκολο και θα σε κρατήσω για το δεύτερο ημίχρονο».

«Ο Cristiano προφανώς δεν ήταν πολύ χαρούμενος, καθώς ήταν πάντα βασικός παίκτης. Αλλά είχαμε μια φυσιολογική συζήτηση στην οποία εξήγησα τα σημεία μου και τα αποδέχτηκε. Ποτέ δεν μου είπε ότι ήθελε να φύγει από την εθνική ομάδα.»

Ο Σάντος ζητά από τα ΜΜΕ να αφήσουν ήσυχο τον Ρονάλντο

Οι συνεχείς ερωτήσεις σχετικά με τον Ρονάλντο άφησαν το πρώην αφεντικό του Sporting και του Πόρτο αμηχανία.

«Ήρθε η ώρα να σταματήσουμε αυτή τη συζήτηση και να δούμε τι έκανε στον αγώνα», δήλωσε ο Σάντος στους δημοσιογράφους.

«Ζέστασε με τους συναδέλφους του, γιόρτασε όλα τα γκολ και ήταν αυτός που κάλεσε τους παίκτες να χειροκροτήσουν τους οπαδούς στο τέλος. Ήρθε η ώρα για εσάς [τα ΜΜΕ] να αφήσετε ήσυχο τον Κριστιάνο.

«Το ενενήντα τοις εκατό των ερωτήσεων αφορά τον Κριστιάνο.»