Ρόναλντ Κόμαν: Η Βαρκελώνη δεν βελτιώθηκε μετά την αναχώρησή μου

Ο Ολλανδός πιστεύει ότι οι Βάρκα απέχουν πολύ από το να φτάσουν στην καλύτερη μορφή τους υπό τον Τσάβι.

Ο πρώην προπονητής της Βαρκελώνης Ronaldo Koeman επέμεινε ότι η Βαρκελώνη πρέπει να δείξει μεγαλύτερη υποστήριξη στους μάνατζερ της.

Ο θρύλος της λέσχης πέρασε περίπου ένα χρόνο στο Καμπ Νόου πριν τον απολύσει η Βάρκα τον Οκτώβριο του 2021. Παρά το γεγονός ότι κέρδισε το Copa del Rey με τους Καταλανούς, ο Koeman δεν μπόρεσε να επαναφέρει την ομάδα στο προσκήνιο μετά την αναχώρηση του Lionel Messi.

Η Μπάρκα έχει δείξει πολλά υποσχόμενα σημάδια βελτίωσης στο πλαίσιο του νέου διευθυντή τους, Χάβι Χερνάντεζ. Ο Koeman κάλεσε όλους να υποστηρίξουν τον πρώην μέσο. Ωστόσο, αισθάνεται ότι η λέσχη δεν είναι καν κοντά στην θέση που τους αξίζει.

Μιλώντας σε μια εκδήλωση γκολφ στη Βαρκελώνη, ο 59χρονος είπε: «Η κατάσταση της Barca, της ομάδας και του συλλόγου, είναι η ίδια όπως όταν ήμουν [εκεί].

«Αυτό σημαίνει ότι η αλλαγή προπονητή δεν σημαίνει πάντα τη δυνατότητα βελτίωσης. Η κατάσταση του κλαμπ με πληγώνει.

«Από τον Ιανουάριο θα είμαι ο προπονητής της Ολλανδίας, αλλά ζητώ τη μέγιστη υποστήριξη για τον Χάβι. Είναι ένας καλός προπονητής, ένας θρύλος στο σπίτι και δεν είναι δικό του λάθος ότι Barca είναι σε αυτή την κατάσταση.

«Το μόνο που ζητώ είναι στήριξη για τον Χάβι, δεν είχα την πλήρη υποστήριξη ενός προέδρου, ελπίζω ο Λαπόρτα να έχει μάθει και να υποστηρίζει τον Χάβι. Δεν είχα υποστήριξη από το κλαμπ και ελπίζω ο Τσάβι να έχει.

«Εσωτερικά, μπορείτε να πείτε ότι έχετε αμφιβολίες, αλλά εξωτερικά πρέπει να υπάρχει υποστήριξη».

Η Βαρκελώνη θα ωθήσει για να ανακάμψει από την συγκλονισμένη ήττα τους ενάντια στον Rayo Vallecano, όταν φιλοξενεί τη Μαγιόρκα την Κυριακή. Ας δούμε αν η πλευρά του Τσάβι μπορεί να κρατήσει την πρώτη θέση μέχρι το τέλος της σεζόν.