Ρουρ ντέρμπι: Ο Marco Reus τεντώθηκε μετά από σοβαρό τραυματισμό στον αστράγαλο

Ο καπετάνιος του Ντόρτμουντ μπορεί να υπέστη ένα νέο μακροπρόθεσμο τραυματισμό.

Ο Marco Reus υπέστη τραυματισμό στον αστράγαλο στη σύγκρουση Μπορούσια Ντόρτμουντ εναντίον της Σάλκε.

Η ιατρική ομάδα του Ντόρτμουντ έβγαλε τον μέσο 30 λεπτά στο ντέρμπι του Ρουρ.

Ο Reus ήταν εμφανώς αναστατωμένος μετά τον τραυματισμό, γνωρίζοντας ότι το χτύπημα μπορεί να τον εμποδίσει να συμμετάσχει σε άλλο ένα μεγάλο τουρνουά.

Ο 33χρονος ξεκίνησε την τρέχουσα σεζόν με εξαιρετική φόρμα, σκοράροντας τρία γκολ και παρέχοντας τρεις ασίστ στις οκτώ εμφανίσεις του στους Black and Yellows.

Ήλπιζε να εδραιώσει περαιτέρω τη θέση του στη γερμανική lineup του Hansi Flick κατά τη διάρκεια των τελευταίων φιλικών αγώνων πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο. Αλλά ο τραυματισμός έχει προκαλέσει αμφιβολίες για τη διαθεσιμότητά του.

Ο Reus έχει χάσει στο παρελθόν το Euro 2012, το Παγκόσμιο Κύπελλο 2014 και το Euro 2016, όλα λόγω τραυματισμών. Με μόνο δύο μήνες να απομένουν μέχρι την έναρξη του τουρνουά Κατάρ, οι πιθανότητες επιστροφής του Reus είναι ελάχιστες.

Ο σταρ του Ντόρτμουντ έπαιζε την 250η εμφάνισή του στην Μπουντεσλίγκα στο ντέρμπι του Ρουρ. Η απουσία του θα είναι επίσης ένα μεγάλο πλήγμα για τους Μαύρους και τους Κίτρινους, οι οποίοι έχουν αγωνιστεί για συνέπεια στην οπισθοδρόμηση τους από την αποχώρηση του Erling Haaland τον Ιούνιο.

Η Γερμανία θα συναντήσει την Ουγγαρία και την Αγγλία στο UEFA Nations League την επόμενη εβδομάδα.