Ρομπέρτο Μπάτζιο: Η Ιταλία αξίζει μια θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο για το θρίαμβο του

Οι Azzurri είναι από τους μεγαλύτερους απόντες του επερχόμενου τουρνουά.

Ο θρύλος της Ιταλίας Ρομπέρτο Μπάτζιο αντέδρασε στην αποτυχία του Ατζούρι να εξασφαλίσει την πρόκριση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Μια συγκλονιστική ήττα εναντίον της Βόρειας Μακεδονίας στα πλέι-οφ εμπόδισε την Ιταλία να φτάσει στους αγώνες του Κατάρ.

Οι Azzurri, οι οποίοι επίσης απουσίαζαν από το Παγκόσμιο Κύπελλο 2018, κατέκτησε το UEFA Euro 2020 το περασμένο καλοκαίρι. Το ηπειρωτικό τρόπαιο δεν στέλνει τον Ατζούρι στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ωστόσο, ο Baggio θεωρεί ότι είναι «επαίσχυντο» που οι ευρωπαίοι πρωταθλητές δεν θα εμφανιστούν στη μεγαλύτερη σκηνή του ποδοσφαίρου.

«Η Ιταλία κέρδισε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Νομίζω ότι είναι ντροπή, είναι τρέλα που δεν τους δίνεται αυτόματη θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο για αυτό.

«Ο καθένας μπορεί να χάσει ένα παιχνίδι εναντίον οποιουδήποτε άλλου σε μια κακή μέρα, αλλά αυτά τα παλικάρια αξίζουν κάποιου είδους ανταμοιβή για ό, τι πέτυχαν, έτσι δεν είναι; Αν ήμουν σε αυτή την ομάδα, θα είχα αγωνιστεί να το αποδεχτώ.»

Η Ιταλία αγωνίστηκε για συνέπεια από τότε που κέρδισε το Euro 2020. Μια ήττα 3-0 εναντίον της Αργεντινής στο Finalissima ήταν η τελευταία οπισθοδρόμηση του Azzurri.

Ο Baggio πρόσθεσε: «Νομίζω ότι η Ιταλία υπέστη ψυχολογικές συνέπειες από την εξάλειψη του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Μπορείτε να δείτε ότι είναι ένα ψυχολογικό ζήτημα.

«Είδαμε [σε μια ήττα 3-0 από την Αργεντινή], απλά δεν μπορείτε να συγκρίνετε την ηρεμία και την εμπιστοσύνη των παικτών της Αργεντινής με την τρέχουσα ψυχική μας κατάσταση.