Πώς υπερασπίζεσαι τον Λάιονελ Μέσι;

Ο πρώην Ατλέτικο Μαδρίτης και ο σταρ της Τσέλσι Filipe Luis απαντά σε ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια του ποδοσφαίρου, ανακαλώντας τις εμπειρίες του παρελθόντος.

Ο Filipe Luis υπενθύμισε τις μονομαχίες του με τον Lionel Messi, περιγράφοντας με μεγάλη λεπτομέρεια πώς ήταν έτοιμος να αντιμετωπίσει το αστέρι της Βαρκελώνης και πώς ήταν στο γήπεδο.

Ο 35χρονος full-back αντιμετώπισε τον Messi 26 φορές πριν φύγει από την Ισπανία για να επιστρέψει στην πατρίδα του Βραζιλία το 2019 με το Flamengo. Ήταν μόνο τρεις φορές στην πλευρά των νικητών (D9 L14) — δύο φορές για την Ατλέτικο Μαδρίτης και μία για την εθνική ομάδα της Αργεντινής.

Ο Μέσι σκόραρε 15 γκολ σε αυτές τις αναμετρήσεις και προφανώς ήταν ανοιχτός στην προοπτική της σύνδεσης με τον Φιλίπε στη Βαρκελώνη.

«Μια μέρα θα ήθελα να ρωτήσω τον Messi πώς είναι να παίζεις εναντίον μου», είπε ο Filipe στο Mail. «Το προσέγγισα ως το πιο σημαντικό παιχνίδι της ζωής μου εναντίον του, επειδή ήταν ο καλύτερος παίκτης που έχω δει να παίζει.

«Ο Μέσι είχε κάτι — και τον μελέτησα πολύ — αυτό ήταν πολύ σημαντικό. Αυτοσχεδιάζει. Δεν έχει το ντρίμπλα στο μυαλό του πριν τον πιάσει η μπάλα. Παρακολουθεί την κίνηση του υπερασπιστή και ανάλογα με τη θέση του σώματός σας, πηγαίνει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Έτσι πρώτα προσπάθησα να μην τον αφήσω να πάρει την μπάλα.

«Όταν δέχτηκε με την πλάτη του σε μένα, θα υπήρχε μια δύσκολη πρόκληση και επειδή είναι τόσο δυνατός, τόσο ανθεκτικός, επειδή δεν πέφτει ψάχνοντας για φάουλ, το φάουλ δεν δίνεται μακριά.

«Αν λάβει την μπάλα μπροστά σας, ένα προς ένα, είναι αδύνατο εξαιτίας αυτού του αυτοσχεδιασμού που έχει. Δεν μπορείς να το σχεδιάσεις, γιατί σε παρακολουθεί και μπορεί να αλλάξει. Θα προσποιούμαι για να κάνω μια πρόκληση, τη μια πλευρά, να προσπαθήσω να τον κάνω να πάει από την άλλη, εκεί που πραγματικά τον ήθελα.

«Υπήρχαν παιχνίδια όπου το παρατράβηξα όσον αφορά την επιθετικότητα. Με έστειλαν μακριά, αλλά ποτέ δεν μου το ζήτησε, ποτέ δεν είπε τίποτα. Νομίζω ότι του άρεσε, νομίζω ότι του άρεσε αυτού του είδους η πρόκληση.

«Στην πραγματικότητα, η Βαρκελώνη με κάλεσε [προς το τέλος του χρόνου του στο Ατλέτικο] οπότε νομίζω ότι πρέπει να του άρεσε το ποδόσφαιρο μου. Θα ήθελα να μάθω τη γνώμη του μια μέρα. Τα καλύτερα παιχνίδια μου ήταν πάντα εναντίον του Messi, σίγουρα.»