Πώς εμπνέει ο Ρονάλντο τον Φερνάντες να γίνει καλύτερος παίκτης;

Ο σταρ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Μπρούνο Φερνάντες έχει ανοίξει για το πώς τον ενέπνευσε ο «αγαπημένος παίκτης» Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ο Bruno Fernandes αποκάλυψε πώς η εργασιακή ηθική, η νοοτροπία και η επιθυμία του Κριστιάνο Ρονάλντο να τον εμπνεύσει καλύτερα για τη δική του καριέρα.

Δεν είναι μυστικό ότι ο Φερνάντες έχει ακολουθήσει τον θρύλο της Πορτογαλίας και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Ρονάλντο από μικρή ηλικία, και έχει ως σκοπό να μιμηθεί τα εντυπωσιακά κατορθώματα του είδωλου του.

Αλλά ο 26χρονος έχει δώσει τώρα μια βαθύτερη επισκόπηση σχετικά με το πώς η πείνα του Ρονάλντο για βελτίωση και η ικανότητα να απομακρύνει τις αποτυχίες έχει αποτελέσει πηγή κινήτρων γι’ αυτόν.

«Μεγαλώνοντας, όλοι γνωρίζουν ότι ο Cristiano ήταν ο αγαπημένος μου παίκτης», είπε ο Fernandes στην ιστοσελίδα του συλλόγου.

«Νομίζω ότι ήταν λίγο από όλα. Όταν ο Cristiano άρχισε να κάνει τα πρώτα του βήματα στην εθνική ομάδα, ήταν στο ευρώ στην πατρίδα μας [Euro 2004], οπότε ήμουν εννέα ετών.

«Εκείνη τη χρονιά μένει με όλους γιατί χάσαμε τον τελικό στην Πορτογαλία, τον είδαμε να κλαίει μετά τον τελικό, ήταν ένα νεαρό αγόρι που είχε αρχίσει να λάμπει και από εκεί άρχισα να τον παρακολουθώ.

«Δεν ήταν επειδή παίζει στη θέση μου, επειδή δεν ήταν έτσι, αλλά ήταν ο τρόπος που δούλευε κάθε μέρα, η νοοτροπία που είχε, η ικανότητα που έπρεπε να δίνει 100 τοις εκατό σε κάθε παιχνίδι σε υψηλό επίπεδο, για μένα ήταν σαν κίνητρο, όπως πάντα πρέπει να τα πας καλύτερα.

«Σκοράρει γκολ σε κάθε παιχνίδι, αλλά κάθε παιχνίδι προσπαθούσε να βελτιωθεί, να βελτιωθεί.

«Η νοοτροπία μου προέρχεται λίγο από την κατανόηση του είδους παίκτη που θέλετε να είστε. Θέλετε να είστε ο παίκτης που έχει μια καλή σεζόν, και ίσως πηγαίνει πάνω-κάτω, πάνω-κάτω, ή θέλετε να είστε ο παίκτης που πάντα θέλει να είναι στην κορυφή; Εντάξει, σίγουρα θα έχετε κακά παιχνίδια, όλοι έχουν — ο Κριστιάνο είχε άσχημα παιχνίδια, 100 τοις εκατό — αλλά το θέμα είναι, να επιστρέφει από ένα κακό παιχνίδι.

«Επιστρέφω με τη νοοτροπία δηλαδή, «εντάξει δεν έπαιξα καλά στο τελευταίο παιχνίδι και πραγματικά πρέπει να τα πάω καλά σε αυτό». Η νοοτροπία να τα πάω καλύτερα μέρα με τη μέρα είναι πολύ σημαντική για μένα. Βελτιώνομαι πολύ εξαιτίας αυτού, και αυτό ήταν το μεγαλύτερο κίνητρό μου».