Πώς Άρσεναλ σχεδόν υπέγραψε Κριστιάνο Ρονάλντο και Λάιονελ Μέσι

Η Άρσεναλ προσπάθησε να υπογράψει τόσο τον Κριστιάνο Ρονάλντο όσο και τον Λάιονελ Μέσι στις αρχές της καριέρας τους πριν γίνουν οι σούπερ σταρ που είναι σήμερα.

Ο πρώην διευθυντής της Arsenal Arsene Wenger και ο πρόεδρος David Dein αποκάλυψαν πώς προσπάθησαν να υπογράψουν τον Κριστιάνο Ρονάλντο και τον Lionel Messi.

Το δίδυμο έγινε στόχος για την Arsenal πριν από περίπου 20 χρόνια, καθώς έκαναν τα πρώτα τους βήματα σε μια ποδοσφαιρική καριέρα.

Τώρα ο Wenger και ο Dein έχουν αρθεί στο πώς προσπάθησαν να υπογράψουν τους παίκτες κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης για το Twinning Project το βράδυ της Δευτέρας στο Palladium του Λονδίνου.

Πώς έχασε η Άρσεναλ τον Κριστιάνο Ρονάλντο

Ο Dein, ο οποίος έφυγε από την Arsenal το 2007, εξήγησε πώς συνάντησε έναν 17χρονο Ρονάλντο για δείπνο στην Πορτογαλία. Οι συνομιλίες πήγαν καλά και ο έφηβος του έδωσε ακόμη και τη φανέλα Sporting CP του. Ωστόσο, σχεδόν από το πουθενά, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εισέβαλε και υπέγραψε τον μελλοντικό πεντάχρονο νικητή του Ballon d’Or.

«Τώρα γυρίζουμε το ρολόι πίσω όταν ο Cristiano ήταν 17 ετών και παίζαμε στην πορτογαλική ομάδα Under-19», δήλωσε ο Dein.

«Εντοπίστηκε από τον επικεφαλής ανιχνευτή μας. Ο Αρσέν είπε: «Κοίτα, θέλεις να πας να τον δεις να παίζει;» Είπα: «Ναι, σίγουρα, θα πάω απέναντι».

«Πήγα με τον επικεφαλής ανιχνευτή μας και θυμάμαι ότι είδα την πορτογαλική ομάδα Under-19 να παίζει και ο Cristiano τα πήγε πολύ καλά.

«Τότε ο πράκτορας, ο οποίος ήταν μαζί μας τότε, είπε: ‘Είτε το πιστεύετε είτε όχι, θα μας συναντήσει για δείπνο αργότερα».

«Φάγαμε δείπνο σε ένα εστιατόριο δίπλα στο πεζοδρόμιο. Ήταν πολύ καλός τύπος, και μου έδωσε το πουκάμισό του. Είναι ένα από τα πολλά πουκάμισα που έχω κρεμασμένα στο ντουλάπι μου στο σπίτι. Μου έδωσε το πουκάμισο που έπαιζε.

«Συζητήσαμε για λίγα χρήματα και ο πράκτορας είπε: ‘Λοιπόν, αφήστε τον να το σκεφτεί το βράδυ». Τότε ο Κριστιάνο είπε: «Πρέπει να φύγω τώρα, το λεωφορείο μου φεύγει».

«Πήδηξε στο λεωφορείο του και πήγε σπίτι. Την επόμενη μέρα συζητούσα με τον πράκτορα και περίπου έξι ώρες αργότερα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μας πέταξε έξω από το νερό».

Ο πρώην αντιπρόεδρος Gunners πρόσθεσε: «Αυτή ήταν η ιστορία του Κριστιάνο Ρονάλντο. Νομίζω ότι μας χρησιμοποιούσαν λίγο ως καταδίωξη, γιατί πιστεύω ότι πάντα θα πήγαινε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εκείνη την εποχή».

Πέρυσι, ο Βένγκερ συζήτησε πώς προσκάλεσε τον Ρονάλντο στο γήπεδο εκπαίδευσης της Άρσεναλ το Νοέμβριο του 2002 και του έδωσε ένα πουκάμισο Arsenal.

Τι λες για τον Μέσι;

Ο Βένγκερ, ο οποίος υπέγραψε τον Cesc Fabregas από την Ακαδημία Νεολαίας της Βαρκελώνης, άνοιξε το μήνυμα για το πώς κατέληξε να είναι αδύνατο να φέρει έναν νεαρό Μέσι στο βόρειο Λονδίνο.

«Messi μας ενδιέφερε, αλλά δεν ήταν δυνατόν», είπε ο Γάλλος.

«Είχαν [τη Βαρκελώνη] Φαμπέγκας, Μέσι και [Gerard] Pique στην ίδια γενιά. Προσπαθήσαμε να τους πιάσουμε. Messi δεν ήταν δυνατή, η Βαρκελώνη το επέκτεινε (το συμβόλαιό του). Ο Φαμπρέγκας ήθελε να φύγει, καθώς και ο Πικέ.

«Ο [Pique] προσγειώθηκε στο Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ο Cesc μαζί μας. Αρνούμαι να μπω σε αυτό το παιχνίδι γιατί αν πάω στο δωμάτιό μου και γράψω στον τοίχο όλους τους παίκτες που μου λείπουν, δεν θα τελειώσω καλά τη ζωή μου».