Πότε θα επιστρέψει ο Ρόναλντ Αραούχο στην ομάδα της Βαρκελώνης μετά τη διάσειση του;

Ο Ουρουγουανός αμυντικός έφυγε από το γήπεδο με ασθενοφόρο κατά τη διάρκεια του αγώνα της Βαρκελώνης με την Celta Vigo την Τρίτη.

Ο Ronal Araujo μπορεί να επιστρέψει στη δράση για τη Βαρκελώνη το συντομότερο αυτό το Σαββατοκύριακο.

Ο 23χρονος, ο οποίος κατέρρευσε κατά τη νίκη της Βαρκελώνης με 3-1 επί της Celta Vigo, έχει αναρρώσει από τη διάσειση του. Το αστέρι Barca συγκρούστηκε με το συμπαίκτη του Gavi πριν φύγει από το γήπεδο σε ένα ασθενοφόρο.

Ωστόσο, η κατάσταση του Αραούχο ομαλοποιήθηκε γρήγορα στο νοσοκομείο, με τον Ουρουγουανό να επιστρέφει στην εκπαίδευση της πλευράς του νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Σε αντίθεση με την Αγγλία, όπου οι παίκτες με τραύματα στο κεφάλι δεν μπορούν να επιστρέψουν στη δράση για τουλάχιστον έξι ημέρες, η La Liga δεν έχει τον κανόνα να εμποδίσει τον Araujo να παίξει αυτή την Κυριακή.

Μιλώντας σε συνέντευξη τύπου πριν τον αγώνα, ο Χάβι Χερνάντεζ επιβεβαίωσε ότι ο αμυντικός θέλει να πάρει μέρος στον επόμενο αγώνα της ομάδας του.

«Ο Araujo θέλει να παίξει», είπε ο Xavi το Σάββατο. «Για μας αυτό σημαίνει ένα χαμένο. Σε καμία περίπτωση δεν ήταν αναίσθητος, και θέλει να παίξει. Θέλει να είναι μαζί μας.

«Συγκινήθηκα από την αφοσίωση που έχει. Τα συναισθήματα στο πεδίο της εκπαίδευσης είναι πολύ καλά. Δεν ήταν αναίσθητος και υπό αυτή την έννοια είναι σημαντικό ώστε να μπορεί να είναι εκεί αύριο».

Araujo έχει εξελιχθεί σε ακρογωνιαίο λίθο της πίσω γραμμή Barca του αυτή τη σεζόν. Ο Αστέρας της Ουρουγουάης υπέγραψε παράταση του συμβολαίου με το σύλλογο νωρίτερα αυτό το μήνα, παρατείνοντας την παραμονή του μέχρι το 2026.

Ας δούμε αν ο Xavi θα δώσει στον ευπροσάρμοστο αμυντικό μια θέση στην αρχική του σύνθεση αυτό το Σαββατοκύριακο.