Πρώην Μπάγερν, Τσέλσι και Ρεάλ Μαδρίτης αστέρι Robben αποσύρεται

Ο 37χρονος Ολλανδός αποφάσισε να βάλει ένα τέλος στην πάνω από δύο δεκαετίες καριέρα του με τρόπαια.

Ο Άρτζεν Ρόμπεν ανακοίνωσε τη συνταξιοδότησή του από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο 21 χρόνια μετά το ντεμπούτο του.

Ο Robben ανέβηκε στις τάξεις του περιφερειακού συλλόγου του Groningen για να κερδίσει προαγωγή στην πρώτη τους ομάδα το 2000 πριν κάνει μια κίνηση στο PSV δύο χρόνια αργότερα, όπου θα άρχιζε να κερδίζει την εξέχουσα θέση.

Ο εξερευνητής προσέλκυσε την προσοχή ορισμένων από τις ελίτ της Ευρώπης με τα κατορθώματά του στο PSV και τελικά υπέγραψε για την Chelsea για 18 εκατ. ευρώ το 2004.

Στην Τσέλσι, η φήμη του εκτοξεύεται καθώς βοήθησε την ομάδα στους τίτλους της Πρέμιερ Λιγκ, του FA Cup και του Football League, ενώ έπαιξε σημαντικό ρόλο στις επιτυχίες.

Μετά από διετή θητία στη Ρεάλ Μαδρίτης, ο πρώην Ολλανδός διεθνής εντάχθηκε στην Μπάγερν Μονάχου όπου καθιερώθηκε ως ένας από τους καλύτερους παίκτες της γενιάς του.

Η πολύχρονη παραμονή του στο Allianz Arena είχε τεράστια επιτυχία, με το Champions League και την πολλαπλή δόξα της Bundesliga, καθώς και πλήθος ξεχωριστών επαινών να έρχονται προς το μέρος του.

Ο Robben αρχικά αποσύρθηκε από το ποδόσφαιρο το 2019, αλλά έκανε μια στροφή στην απόφασή του να επανενταχθεί στο Groningen, αλλά τώρα φαίνεται ότι έχει σίγουρα αποφασίσει να κρεμάσει τις μπότες του.

«Αγαπητοί φίλοι ποδοσφαίρου, αποφάσισα να σταματήσω την ενεργό ποδοσφαιρική μου καριέρα», έγραψε ο 37χρονος σε μια δημοσίευση στο Twitter.

«Μια πολύ δύσκολη επιλογή. Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για όλη την εγκάρδια υποστήριξη!

«Χαιρετισμούς, Άρτζεν.»