Πρώην αστέρι Chelsea προειδοποιεί Arsenal ενάντια στην «ηλίθια» απόφαση Arteta

Καθώς η πίεση αυξάνεται στον Mikel Arteta, ο υπεύθυνος της πυροσβεστικής Arsenal έχει να αποδείξει κάτι μετά από μερικές μεγάλες υπογραφές αυτό το καλοκαίρι.

Η απόλυση του Mikel Arteta ως διευθυντή της Arsenal πριν από την περίοδο των Χριστουγέννων θα ήταν μια «ηλίθια» απόφαση, λέει ο Tony Cascarino.

Μια πρώτη ημέρα 2-0 ήττα στην Πρέμιερ Λιγκ νέα αγόρια Mίλτον τον Mίλτον την περασμένη εβδομάδα άφησε την Arteta στη γραμμή πυρός και πάλι. Η επιτυχία του στο FA Cup πέρυσι τον έφερε λίγο καιρό, αλλά φαίνεται ότι τελείωσε. Οι οπαδοί έχουν δυσαρεστηθεί από την έλλειψη αποτελεσμάτων και τη βελτίωση στο πλαίσιο του Ισπανικού. Ούτε καν οι καλοκαιρινές υπογραφές με μεγάλα χρήματα δεν έχουν αμβλύνει τις ανησυχίες ούτε έχουν κάνει καμία σχετική επίδραση για την ομάδα μέχρι στιγμής.

Αλλά ο Cascarino προέτρεψε την Arsenal να παραμείνει υπομονετική και να δει πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα μεταξύ του Arteta και της νέας σοδειάς του παικτών.

«Ο Mikel Arteta έχει δείξει κάποια σημάδια έξυπνης διαχείρισης και άρπαξε το Κύπελλο FA το 2020 μετά από νίκη με 2-1 επί της Τσέλσι στο Wembley — αλλά έχω εκπλαγεί με το πόσο αμυντικές ήταν οι ομάδες του», έγραψε ο πρώην επιθετικός Blues στη στήλη του The Times.

«Δεν έχει αναπαράγει το είδος του περιπετειώδους ποδοσφαίρου που είδε από πρώτο χέρι ως βοηθός του Πεπ Γκουαρντιόλα στο Μάντσεστερ Σίτι. Αυτό έχει επιδεινωθεί από ορισμένες κακές αποφάσεις στην αγορά μεταβίβασης.

«Ενώ η Άρσεναλ έχει κάνει πολλά λάθη, θα ήταν ηλίθιο να απολύσει την Arteta πριν από τα Χριστούγεννα.

«Μετά από τόσες επενδύσεις στην ομάδα, δεν θα είχε νόημα να απαλλαγούμε από τον Ισπανό πριν είχε την ευκαιρία να δείξει τι προσπαθεί να χτίσει στο σύλλογο. Τώρα πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να δημιουργήσει μια πιο θετική ομάδα για να φέρει ξανά τους οπαδούς στο πλοίο».

Η Arteta και η Arsenal θα αντιμετωπίσουν την πρώην ομάδα Chelsea του Cascarino την Κυριακή στην Πρέμιερ Λιγκ στο σπίτι.