Πρόεδρος της UEFA απειλεί όλους τους παίκτες της Ευρωπαϊκής Super League

Ο πρόεδρος της UEFA μίλησε για την Ευρωπαϊκή Super League και τις συνέπειες που θα μπορούσαν να υποστούν οι παίκτες.

Ο πρόεδρος της UEFA Aleksander Ceferin ανακοίνωσε ότι κάθε ποδοσφαιριστής που συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Super League θα απαγορεύεται να εκπροσωπεί τις εθνικές του ομάδες.

Αυτό περιλαμβάνει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και το ίδιο το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο Ceferin έκανε αυτή την απειλή όταν 12 σύλλογοι από την Αγγλία, την Ισπανία και την Ιταλία επιβεβαίωσαν τη συμμετοχή τους στην Ευρωπαϊκή Super League την Κυριακή.

Ο αδίστακτος διαγωνισμός έχει καταδικαστεί ευρέως σε ολόκληρο τον κόσμο του ποδοσφαίρου. Στην πραγματικότητα, ο Ceferin το περιέγραψε ως «σούβλα στο πρόσωπο» για το άθλημα.

«Οι παίκτες που παίζουν στη Super League θα απαγορευτούν να παίξουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο και Ευρώ», δήλωσε ο πρόεδρος της UEFA σύμφωνα με το Goal.

«Θα πάρουμε όλες τις κυρώσεις που μπορούμε».

Ο Ceferin έκανε αυτή την απειλή μετά από συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA το απόγευμα της Δευτέρας.

Οι 12 απατεώνες σύλλογοι έχουν ήδη ενημερώσει τον Ceferin και τον Πρόεδρο της FIFA Gianni Infantino για σχέδια να ξεκινήσουν νομικές ενέργειες για την αποκρούση των απειλών με στόχο την παρεμπόδιση της Ευρωπαϊκής Super League.

Εν τω μεταξύ, η αμερικανική τράπεζα JPMorgan Chase θα χρηματοδοτήσει τον ανταγωνισμό περίπου 4 δισ. ευρώ (5,5 δισ. δολάρια).

Σε περίπτωση που όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο, αυτές οι ομάδες θα έχουν μια θέση στην Super League εγγυημένη για κάθε σεζόν. Δεν θα έχει σημασία πια πού θα τερματίσουν στην αντίστοιχη κατηγορία τους.

Ο Ceferin πρόσθεσε: «Δεν μπορώ να τονίσω πιο έντονα αυτή τη στιγμή ότι η UEFA και ο κόσμος του ποδοσφαίρου είναι ενωμένοι ενάντια στην αισχρή πρόταση μερικών σωματείων που υποκινούνται από την απληστία.

«Είμαστε όλοι ενωμένοι ενάντια σε αυτή την ανοησία ενός έργου.»