Πρόεδρος της Βαρκελώνης Laporta ανακοινώνει το διευθυντή του ποδοσφαίρου

Λιγότερο από 24 ώρες μετά την εκλογή του προέδρου της FC Barcelona για δεύτερη φορά, ο Laporta έχει ήδη ανακοινώσει τον νέο του διευθυντή ποδοσφαίρου.

Η Joan Laporta έχει επιβεβαιώσει σχέδια για τον Ματέου Αλεμανί να ενταχθεί στη Βαρκελώνη ως νέο διευθυντή ποδοσφαίρου στο πλαίσιο της διαδικασίας αναδιάρθρωσης του.

Ο 58χρονος κέρδισε δεύτερη θητεία ως πρόεδρος του συλλόγου μετά από κατολίσθηση στις εκλογές της Κυριακής. Διεκδίκησε το 54,28% των 55.611 ψήφων για να νικήσει τους συμφοιτητές του Βίκτορ Φοντ (29,99%) και του Τόνι Φρέιξα (8,58%).

Από τότε που επιβεβαιώθηκε ο επαναδιορισμός του Laporta, η προσοχή έχει στραφεί στα βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα σχέδιά του. Όπως ήταν αναμενόμενο, κυριαρχείται από πρωτοσέλιδα με εικασίες σχετικά με το πώς σχεδιάζει να επαναφέρει τη Βαρκελώνη στην ίδια κατάσταση που έφυγε από το κλαμπ το 2010.

Ο Ferran Reverter θα γίνει ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος του συλλόγου, με τον πρώην γενικό διευθυντή της Βαλένθια Ματέου Αλεμανί να αναλάβει παρόμοιο ρόλο στο Camp Nou.

«Στην Barca, είχαμε πάντα ένα στέλεχος που προετοιμάζει το έδαφος για το πότε ο πρόεδρος θα εκπροσωπήσει τον σύλλογο», δήλωσε ο Laporta στον καταλανικό ραδιοφωνικό σταθμό RAC1.

«Θα στηρίξει επίσης τον τεχνικό γραμματέα καθώς ο Ματέου είναι ανώτερο στέλεχος ποδοσφαίρου και θα ήθελα να συνδεθεί. Εκτιμώ ιδιαίτερα τις γνώσεις του· είναι ένα άτομο που είναι πολύ ενημερωμένο για το πώς είναι το ποδόσφαιρο σήμερα και σύντομα θα έχουμε μια συζήτηση για να τον υπογράψουμε».

Ο Αλεμάι συμμετείχε τελευταία φορά στο ποδόσφαιρο το 2019 μετά από ένα ξόρκι δυόμισι ετών στη Βαλένθια. Ο Ισπανός, μαζί με τον τότε διευθυντή Μαρτσελίνο, βοήθησε το Λος Τσε να προκριθεί στο Τσάμπιονς Λιγκ και να κερδίσει το Κόπα ντελ Ρέι.

Λίγο μετά την απόλυση του Μαρτσελίνο, ωστόσο, ο Αλεμανί έφυγε από τη Βαλένθια μετά από συνάντηση με τον ιδιοκτήτη του κλαμπ Peter Lim.