Πρωτάθλημα Βραζιλίας: Flamengo υπερασπιστεί τον τίτλο του πρωταθλήματος

Στη Νότια Αμερική, το Flamengo κέρδισε για άλλη μια φορά το Πρωτάθλημα Βραζιλίας και υπερασπίστηκε τον τίτλο του πρωταθλήματος από την προηγούμενη σεζόν.

Άλλη μια σεζόν, άλλη μια χρονιά και ένας άλλος τίτλος πρωταθλήματος για το Flamengo.

Rubro-Negro αναδείχθηκε νικητές σε έναν από τους πιο έντονους αγώνες τίτλου του πρωταθλήματος Βραζιλίας την τελευταία δεκαετία.

Παρά το γεγονός ότι έχασαν το τελικό τους παιχνίδι με 2-1 στο Σάο Πάολο, η μοίρα ήταν με το μέρος τους και το Flamengo στέφθηκε πρωταθλητές ανεξάρτητα.

Δεν ήταν κατά τύχη ένας ευθύς θρίαμβος. Τελειώνοντας τη σεζόν με 71 πόντους, νίκησαν την Internacional στον τίτλο με ένα απλό σημείο.

Μετά την ήττα τους, το Flamengo δεν μπορούσε να γιορτάσει αμέσως καθώς έπρεπε να περιμένει την έκβαση του παιχνιδιού μεταξύ Internacional και Κορινθίους.

Για την τύχη τους, η Ίντερ απέτυχε να κερδίσει και το κενό ενός σημείου ήταν αρκετό για να τους περάσει.

Η τελευταία νίκη παίρνει το Flamengo έως και οκτώ τίτλους πρωταθλήματος στην ιστορία τους. Έχοντας κερδίσει τον τίτλο και πέρυσι, γίνονται η τρίτη πλευρά που κερδίζει διαδοχικούς τίτλους από το 2003.

Γίνεται ακόμα καλύτερο καθώς οι Ρουμπρό-νέγροι έχουν πλέον καταφέρει την πιο επιτυχημένη καμπάνια στην ιστορία τους. Εκτός από τον τίτλο του πρωταθλήματος, το Flamengo κέρδισε επίσης το Recopa Sul-Americana, το Κύπελλο Βραζιλίας και το Πρωτάθλημα Carioca.

Διαχειρίζεται ο θρυλικός πρώην τερματοφύλακας Rogerio Ceni, ο Βραζιλιάνος έχει κάνει ακόμα καλύτερα από την «εντυπωσιακή» θητεία του πρώην μάνατζερ Jorge Jesus πέρυσι.

Το Flamengo θα κερδίσει R $31,3 εκατομμύρια (4,6 εκατομμύρια ευρώ) σε χρηματικό έπαθλο για τον θρίαμβό του. Ήταν από τις πιο πληγείσες βραζιλιάνικες πλευρές από την πανδημία και η εισβολή μετρητών θα ήταν μια καλή ώθηση για αυτούς.

Ωστόσο, τώρα αντιμετωπίζουν μια σκληρή μάχη για να κρατήσουν τον κορυφαίο σκόρερ τους, Gabriel Barbosa (Gabigol) μπροστά από την επόμενη σεζόν.