Πορτογαλία επιβεβαιώνουν Fernando Σάντος έξοδο μετά Ronaldo έπος

Η ήττα των προημιτελικών εναντίον του Μαρόκου τερμάτισε την εποχή του Σάντος στην Πορτογαλία.

Ο Fernando Santos εγκαταλείπει την εθνική ομάδα της Πορτογαλίας μετά τις απογοητευτικές εμφανίσεις του στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2022.

Ο Σάντος δέχεται πυρά επειδή δεν ξεκίνησε τον Κριστιάνο Ρονάλντο στα δύο τελευταία παιχνίδια της Πορτογαλίας στο τουρνουά.

Το Μαρόκο εξέπληξε τους άνδρες του Σάντος με νίκη 1-0 για να τερματίσει την εκστρατεία του Παγκοσμίου Κυπέλλου στους προημιτελικούς. Το 68χρονο αφεντικό τελειώνει την επιτυχημένη του θητεία ως μάνατζερ της Πορτογαλίας, με αποτέλεσμα να διεκδικήσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το 2016.

Μια δήλωση της Πορτογαλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (FPF) αναφέρει: «Το FPF και ο Fernando Santos συμφώνησαν να τερματίσουν το εξαιρετικά επιτυχημένο ταξίδι που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2014.

«Μετά από μία από τις καλύτερες συμμετοχές της εθνικής ομάδας στα τελικά στάδια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, στο Κατάρ, οι FPF και Fernando Santos αντιλαμβάνονται ότι αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να ξεκινήσουν έναν νέο κύκλο.

«Ήταν τιμή μου να έχω έναν προπονητή και ένα άτομο σαν τον Fernando Santos στην κορυφή της εθνικής ομάδας.

«Το FPF ευχαριστεί τον Fernando Santos και την τεχνική ομάδα του για τις υπηρεσίες που παρείχαν κατά τη διάρκεια οκτώ μοναδικών ετών και πιστεύει ότι αυτό το ευχαριστώ γίνεται και εκ μέρους του πορτογαλικού λαού.»

Στη συναισθηματική του δήλωση μετά την ήττα στο Μαρόκο, ο Ρονάλντο παραδέχτηκε ότι το όνειρό του να κερδίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο είχε τελειώσει. Ωστόσο, ο CR7 δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν θέλει να αποσυρθεί από την εθνική ομάδα.

Η αναχώρηση του Σάντος ίσως ανοίξει το δρόμο για την παραμονή του Ρονάλντο στην πορτογαλική ομάδα ενόψει των 2024 Ευρώ στη Γερμανία.