Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Πορτογαλίας αρνείται ισχυρισμό περί απειλής του Κριστιάνο Ρονάλντο

Δημοσιεύματα στα πορτογαλικά μέσα ενημέρωσης ισχυρίστηκαν ότι ο Ρονάλντο απείλησε να αποχωρήσει από την ομάδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου όταν ο προπονητής τον έριξε στον πάγκο εναντίον της Ελβετίας.

Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Πορτογαλίας αρνήθηκε μια φήμη ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο απείλησε να εγκαταλείψει την εθνική ομάδα.

Η πορτογαλική διέξοδο Record έκανε αυτή την αξίωση κατά του Ρονάλντο. Στην έκθεση αναφέρεται ότι ο Πορτογάλ καπετάνιος απείλησε να φύγει μετά από μια «τεταμένη συζήτηση» με τον Fernando Santos. Το φερόμενο επιχείρημα ήρθε όταν ο μάνατζερ τον έβαλε στον πάγκο για τον αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου εναντίον της Ελβετίας.

«Το FPF διευκρινίζει ότι σε καμία περίπτωση ο αρχηγός του Selecao, Κριστιάνο Ρονάλντο, δεν απείλησε να εγκαταλείψει την εθνική ομάδα κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Κατάρ», ανέφερε δήλωση της Πορτογαλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

«Κάθε μέρα ο Ρονάλντο δημιουργεί ένα μοναδικό ιστορικό στην υπηρεσία της εθνικής ομάδας και της χώρας.

«Παρεμπιπτόντως, ο βαθμός αφοσίωσης του παίκτη που καλύπτεται περισσότερο από την Πορτογαλία αποδείχθηκε και πάλι — εάν ήταν απαραίτητο — στη νίκη εναντίον της Ελβετίας, στον γύρο των 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022».

Η Πορτογαλία κέρδισε την τελευταία 16 ισοπαλία με σκορ 6-1 με τον αντικαταστάτη του Ρονάλντο, Γκονκάλο Ράμος, να σκοράρει ένα χατ-τρικ. Ο Πέπε, ο Ραφαέλ Γκερέιρο και ο αντικαταστάτης Ραφαέλ Λάο ήταν επίσης στο στόχο.

Η ομάδα θα αντιμετωπίσει το Μαρόκο στους προημιτελικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου το Σάββατο.