«Πάρα πολύ αργά» — Πώς Crystal Palace έχασε τη συμφωνία £5 εκατομμυρίων Van Dijk?

Ο Ολλανδός αμυντικός έφτασε κοντά στο να μετακομίσει στο Selhurst Park στην αρχή της καριέρας του.

Ο πρώην διευθυντής του Crystal Palace Neil Warnock αποκάλυψε ότι έχασε την ευκαιρία να υπογράψει με τον Virgil van Dijk για μόλις 5 εκατομμύρια λίρες.

Ο Van Dijk μπήκε στο Southampton από την Celtic το 2015, ξεκινώντας την λαμπρή καριέρα του στην Premier League. Η κεντρική πλάτη σύντομα τράβηξε την προσοχή του Λίβερπουλ, ο οποίος τον υπέγραψε με £75 εκατομμύρια τον Ιανουάριο του 2018.

Σε μια νέα συνέντευξη με τον Mirror, ο Warnock αποκαλύπτει ότι θα μπορούσε να είχε υπογράψει με τον Van Dijk όταν ήταν επικεφαλής των Eagles.

«Αυτός που μου ξέφυγε ήταν ο Virgil van Dijk», είπε ο Warnock στον Mirror. «Μου πρόσφεραν 5 εκατομμύρια λίρες όταν ήμουν στο Κρίσταλ Πάλας.

«Αλλά ο επικεφαλής πρόσκοπος μου είπε ότι ήταν πολύ αργός και κατέληξε στο Σαουθάμπτον αντ ‘αυτού! Είναι κρίμα γιατί οτιδήποτε του λείπει σε ρυθμό, το κάνει δεκαπλάσια στην ικανότητά του να διαβάζει το παιχνίδι».

Ερωτηθείς για την ήττα της Αγγλίας με 4-0 εναντίον της Ουγγαρίας και τις τακτικές του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, ο Warnock απάντησε:

«Δεν νομίζω ότι υπήρχε κάποιος καλύτερος από τον Gareth, αλλά το πρόβλημα που έχει είναι ότι είχε τόσο μεγάλη επιτυχία», πρόσθεσε.

«Όταν ξεκίνησα για πρώτη φορά στο ποδόσφαιρο, ένας έμπειρος manager Bob Murphy μου είπε ‘το πρόβλημα με την επιτυχία είναι ότι οι οπαδοί θέλουν πάντα περισσότερα».

«Ο Γκάρεθ πρέπει να πάρει μερικές εβδομάδες άδεια για να επαναφορτίσει τις μπαταρίες του. Αυτά τα αποτελέσματα σημαίνουν ότι στην αρχή του επόμενου στρατοπέδου οι άνθρωποι θα είναι ανήσυχοι.

«Δεν νομίζω ότι μπορείς να κερδίσεις ως μάνατζερ της Αγγλίας. Νομίζω ότι είναι απαίσια δουλειά. Είναι αδύνατο να ικανοποιήσουμε τους πάντες. Νομίζω ότι δεν κερδίζεις.»