Ο Ziyech παραλείπεται από την ομάδα του Μαρόκου λόγω της «απαράδεκτης συμπεριφοράς»

Το όνομα του Μαροκινού δεν βρέθηκε πουθενά στη λίστα των 24 αντρών για την τρέχουσα διεθνή διακοπή.

Ο Hakim Ziyech έχει αποσυρθεί από το Morroco για τους προκριματικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου λόγω της «απαράδεκτης συμπεριφοράς» του, επιβεβαίωσε ο προπονητής της εθνικής ομάδας Βαχίντ Χαλιλχόντζιτς.

Η παράλειψη του Ziyech αποτέλεσε πηγή τεράστιας έκπληξης τόσο για τους οπαδούς όσο και για τους ουδέτερους, ειδικά αν λάβουμε υπόψη ότι είχε αναρρώσει πλήρως από τον τραυματισμό στον ώμο του.

Για τελευταία φορά έπαιξε για το έθνος στις 12 Ιουνίου στη φιλική νίκη με 1-0 εναντίον του Μπέρκιν Φάσο.

Το Μαρόκο παίζει το Σουδάν σήμερα και τη Γουινέα στις 6 Σεπτεμβρίου για τον προκριματικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, και το αστέρι της Τσέλσι δεν θα συμμετάσχει σε κανένα από αυτά τα παιχνίδια.

«Η συμπεριφορά του στους δύο τελευταίους αγώνες, ειδικά στον τελευταίο, δεν ήταν αυτή ενός παίκτη εθνικής ομάδας ο οποίος ως ηγέτης στην ομάδα πρέπει να είναι ένα θετικό πρότυπο», εξήγησε ο Χαλιλχόντζιτς, σύμφωνα με το The Arab News.

«Έφτασε αργά και μετά από αυτό, αρνήθηκε ακόμη και να εργαστεί. Δεν υπήρχε λόγος να το συζητήσουμε μετά, ως προπονητής η απάντηση είναι ακριβώς εκεί για να δούμε. Για μένα, η εθνική ομάδα είναι πάνω από όλα, κανείς δεν μπορεί να την κρατήσει όμηρο.

«Για πρώτη φορά στην προπονητική μου καριέρα, έχω δει συμπεριφορά που με απογοητεύει. Ένας παίκτης που αρνείται να παίξει ένα παιχνίδι, ομολογουμένως φιλικό, με το πρόσχημα ότι τραυματίζεται.

«Το ιατρικό προσωπικό έκανε αρκετές εξετάσεις και είπε ότι μπορούσε να παίξει. Στη συνέχεια αρνήθηκε να ζεσταθεί στο δεύτερο ημίχρονο επειδή απογοητεύτηκε που ήταν υποκατάστατο. Για μένα, αυτού του είδους η συμπεριφορά είναι απαράδεκτη. Δεν μπορείς να κλέψεις με την εθνική ομάδα. Είσαι 100% εκεί ή δεν είσαι.»