Ο Ziyech ανοίγει στην «δύσκολη» αρχή για την καριέρα του στην Τσέλσι

Ο Hakim Ziyech παραδέχτηκε ότι ένα δύσκολο ξεκίνημα στο Chelsea, αλλά παραμένει βέβαιος ότι θα είναι πίσω στα καλύτερά του αρκετά σύντομα.

Ο Hakim Ziyech δεν έχει φτάσει ακόμα σε πλήρη ταχύτητα στο Chelsea, αλλά είναι σίγουρος ότι η καλύτερη μορφή του είναι ακριβώς γύρω από τη γωνία.

Ο Μαροκινός εντάχθηκε στα Blues από το Ajax τον Ιανουάριο του 2020, αλλά δεν εντάχθηκε στους νέους συμπαίκτες του μέχρι το περασμένο καλοκαίρι.

Ο Ziyech αναμενόταν να μεταφέρει την επίθεση των Blues σε μια άλλη διάσταση, αλλά δεν έχει ακόμα ανταποκριθεί στη φήμη του.

Από τότε που έκανε το ντεμπούτο του για τη λέσχη, έχει μαστίζεται από αγώνες τραυματισμών που τον έχουν δει να αποτυγχάνει να χτυπήσει σταθερά ύψη. Έχει μόνο οκτώ ξεκινήματα από 11 συνολικά εμφανίσεις στην Πρέμιερ Λιγκ μέχρι στιγμής.

Ωστόσο, ο Ολλανδός αρχίζει να βρίσκει τα πόδια του ξανά και πιστεύει ότι μπορεί να παραμείνει αρκετά ικανός για να εκτελέσει με συνέπεια για τους Blues.

«Στην αρχή όλα είναι καινούργια και είναι ωραία, αλλά μου αρέσει επίσης να είμαι κοντά στην οικογένειά μου και τη μητέρα μου και τους αδελφούς και φίλους μου, αλλά αυτή τη στιγμή δεν είναι δυνατόν», δήλωσε ο Ziyech στην επίσημη ιστοσελίδα της Chelsea.

«Έτσι, μετά από λίγο ήταν λίγο δύσκολο, αλλά αρχίζεις να το συνηθίζεις. Είμαι έξι ή επτά μήνες εδώ και έχω αρχίσει να προσαρμόζομαι στα πράγματα όλο και περισσότερο».

«Φυσικά, οι τελευταίοι έξι μήνες δεν πήγαν ακριβώς όπως ήθελα να πιστεύω ότι θα συνέβαινε, αλλά είναι αυτό που είναι και πρέπει να συνεχίσεις να βελτιώνεσαι».

«Είχα αυτή την κακή τύχη με τον τραυματισμό μου όταν ήρθα, αλλά υπάρχει ακόμα χρόνος.»

Ο Ziyech ξεκίνησε τον πρώτο αγώνα του Thomas Tucel που ήταν επικεφαλής εναντίον των Wolves, παίζοντας στην αγαπημένη του θέση στα δεξιά ως εκ των έσω προς τα εμπρός.

Ο 27χρονος διακρίθηκε σε αυτή τη θέση ενώ ήταν στο Ajax και είναι σίγουρος ότι μπορεί να επιστρέψει στο είδος του παίκτη που ήταν με τους Ολλανδούς γίγαντες.

Είπε: «Είναι μια θέση όπου μου αρέσει να παίζω, χωρίς η μπάλα να έχει την ευθύνη σας, αλλά με την μπάλα να είναι ελεύθερη και να προσπαθεί να βρει χώρο και να προσπαθεί να παίξει ποδόσφαιρο.»

«Αυτό είναι που μου αρέσει περισσότερο. Μπείτε ανάμεσα στις γραμμές, βρείτε χώρο, ανάμεσα στις γραμμές με το ένα ή δύο πινελιές. Έχεις πολλές επιλογές.»

«Το ποδόσφαιρο έχει να κάνει με λεπτομέρειες και υπάρχει μόνο μια στιγμή που πρέπει να κερδίσετε το παιχνίδι, ακόμα και όταν το έχετε δοκιμάσει έξι ή επτά φορές και δεν λειτούργησε.

Ziyech κατέληξε στο συμπέρασμα: «Μπορεί να είναι η όγδοη φορά που λειτουργεί και μπορείτε να κερδίσετε το παιχνίδι. Πάντα σκέφτομαι ότι αν δεν προσπαθήσεις, δεν έχεις πιθανότητες. Πάντα πρέπει να προσπαθείς να δημιουργήσεις επιλογές.»

«Ξέρω σίγουρα ότι πιστεύω στον εαυτό μου ότι μπορώ να το κάνω και μπορώ να φτάσω στο ίδιο επίπεδο που είχα στο Ajax εδώ στο Chelsea.»