«Ο Xavi τον συμπαθεί πολύ» — ο Belmadi αντιδρά στους δεσμούς της Barca με την Αλγερινή μηχανή γκολ

Ο διευθυντής της Αλγερίας πρόσφερε τις απόψεις του σχετικά με τις αναφορές που συνδέουν τη Βαγδάτη Bounedjah με μια κίνηση στην FC Barcelona.

Ο Τζαμέλ Μπελμάντι είπε ότι ο νέος διευθυντής της Βαρκελώνης Χάβι Χερνάντεζ συμπαθεί πολύ τον Αλγερινό επιθετικό Βαγδάτη Μπουνέντζα.

Ο Bounedjah εργάστηκε υπό τον Xavi κατά τη διάρκεια του διετούς ξόρκι των Καταλανών, επικεφαλής του Al Sadd. Στο χρόνο που περνούσαν μαζί, παρείχε 62 γκολ και 25 ασίστ σε μόλις 75 εμφανίσεις στη διαδρομή προς επτά τρόπαια. Επίσης έπαιζαν μαζί στο Κατάρ πριν ο μάνατζερ κρεμάσει τις μπότες του

Με τον Τσάβι να επιστρέφει στη Βαρκελώνη, αναφορές αναφέρουν ότι ο Μπουνέντζα θα μπορούσε να ακολουθήσει το παλιό του αφεντικό στο Καμπ Νόου.

Θα μπορούσε η Βαγδάτη να μπει στη Βαρκελώνη;

«Η Βαγδάτη κάνει εκπληκτικά πράγματα. Βαγδάτη στη Βαρκελώνη, τι θέλεις να σου πω; Ο Xavi ξέρει καλύτερα από μένα… ίσως νομίζει ότι η Βαγδάτη είναι η πρώτη ή η δεύτερη επιλογή», δήλωσε ο Belmadi στην TSA Algerie.

«Μπορεί να είναι μια έκπληξη για τους άλλους και όχι για αυτόν, αφού τον γνωρίζει. Ξέρει πώς να συγκρίνεται με την ομάδα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στη Βαρκελώνη. Μόνο ένας Θεός ξέρει, αυτό θα ήταν ένα εξαιρετικό πράγμα.»

«Ο Τσάβι τον συμπαθεί πολύ»

Το αφεντικό της Αλέγκρια πρόσθεσε: «Η σημερινή Βάρκα δεν είναι η Βαρκελώνη του [Lionel] Messi, Xavi, [Andres] Iniesta. Στον συγχρονισμό μας, δεν ξέρω αν ο Τσάβι έχει στο μυαλό του να τον φέρει πίσω στη Βαρκελώνη, αλλά ξέρω ότι του αρέσει πολύ.

«Ξέρω ότι θα μπορούσε να φέρει οποιοδήποτε κέντρο πίσω στην Al-Sadd. Έχουν απεριόριστους πόρους, αλλά δεν ήταν καν όνειρο. Από όλους τους ξένους που έχουν, το νούμερο 1 είναι ακόμα η Βαγδάτη.

«Ο Xavi εκτιμά τον παίκτη, έπαιξε μαζί του, ξέρει τις ιδιότητές του και ξέρει πώς να συγκριθεί με τους παίκτες με τους οποίους έχει εξελιχθεί».

Ο Bounedjah, ο οποίος σκόραρε το νικητήριο γκολ στην τελική νίκη του AFCON της Αλγερίας το 2019 επί της Σενεγάλης, έχει συμβόλαιο στο Al Sadd μέχρι τον Ιούνιο του 2024.

Ο 29χρονος ετοιμάζεται για προκριματικό Παγκοσμίου Κυπέλλου εναντίον του Τζιμπουτί την Παρασκευή.