Ο Xavi παίρνει την τελική απόφαση για τις συνομιλίες επιστροφής Alves-Barcelona

Ο νέος διευθυντής της FC Barcelona θέλει ο πρώην συμπαίκτης του να επιστρέψει στο Camp Nou.

Ο Xavi Hernandez φέρεται να έδωσε στη Βαρκελώνη το πράσινο φως για να υπογράψει εκ νέου την Dani Alves με δωρεάν μεταφορά.

Ο 38χρονος είναι ελεύθερος πράκτορας από τότε που έφυγε από τη Βραζιλιάνικη πλευρά του Σάο Πάολο το Σεπτέμβριο. Πρόσφερε δημόσια τις υπηρεσίες του στη Βαρκελώνη τον Οκτώβριο και ήταν παρών στην πρόσφατη νίκη του Champions League 1-0 επί του Ντιναμό Κιέβου.

Η πρόεδρος του συλλόγου, Joan Laporta, επιβεβαίωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι ο Alves θέλει να «βοηθήσει τον σύλλογο από μια αθλητική προοπτική».

Αλλά ο Βάρκα αρχικά ήταν απρόθυμος να προχωρήσει με μια επανένωση, δεδομένου ότι καλύπτονται από δεξιά πίσω και τους δικούς τους οικονομικούς περιορισμούς.

Ο Xavi κάνει βήματα

Ωστόσο, μια νέα έκθεση από το Diario Sport ισχυρίζεται ότι ο Xavi έχει επικυρώσει την επιστροφή του Άλβς. Ο 41-year-old, ο οποίος πρόσφατα αντικατέστησε τον Ronald Koeman ως νέο διευθυντή του συλλόγου, προκάλεσε αλλαγή γνώμης. Ελπίζει ότι η συμφωνία μπορεί να γίνει για τον πρώην συμπαίκτη του μέχρι την επόμενη εβδομάδα, δηλαδή πριν από το καταλανικό ντέρμπι εναντίον της Espanyol στις 20 Νοεμβρίου.

Βαρκελώνη και Άλβες έχουν προγραμματίσει συνάντηση για συνέχιση των συνομιλιών για επανένωση. Και τα δύο κόμματα είναι πρόθυμα και ελπίζουν για ένα γρήγορο συμπέρασμα.

Ο Xavi, που έπαιξε μαζί με τον Άλβες στο Καμπ Νόου μεταξύ 2008 και 2015, βαθμολογεί την εμπειρία του Άλβες. Ο διευθυντής θεωρεί ότι θα ήταν χρήσιμο πλεονέκτημα για τη νεαρή ομάδα του. Δεδομένης της εντυπωσιακής απόδοσης του δεξιού πίσω στην χρυσή Ολυμπιακή καμπάνια της Βραζιλίας το καλοκαίρι, είναι επίσης πεπεισμένος ότι ο βετεράνος μπορεί ακόμα να αγωνιστεί στο υψηλότερο επίπεδο.