Ο Xavi μιλά για πρώτη φορά ως διευθυντής της Βαρκελώνης

Ο νέος μάνατζερ και θρύλος της Βαρκελώνης μίλησε για πρώτη φορά στα μέσα ενημέρωσης για το νέο ρόλο και τις προσδοκίες του στο Camp Nou.

Ο Xavi Hernandez είναι αποφασισμένος να επαναφέρει την τάξη στη Βαρκελώνη σε αυτό που περιγράφει ως «μεσομακροπρόθεσμο» έργο.

Μετά από εξήμισι χρόνια μακριά από το Καμπ Νόου, ο Τσάβι επέστρεψε. Ο 41χρονος αντικατέστησε τον Ronald Koeman ως προπονητής σε συμβόλαιο δυόμισι ετών μέχρι τον Ιούνιο του 2024. Θα αναλάβει την πρώτη προπόνηση την Τρίτη μετά την επίσημη παρουσίασή του το απόγευμα της Δευτέρας.

«Φτάνω σε μια λεπτή στιγμή, αλλά αισθάνομαι προετοιμασμένος», είπε στην Barca TV. «Γνωρίζω ότι δημιουργούμε ενθουσιασμό. Είναι απαραίτητο να τεθεί τάξη και να έχει τη μέγιστη ζήτηση.

«Το έργο είναι μεσοπρόθεσμα μακροπρόθεσμα. Υπάρχει μια ομάδα που κάνει σπουδαία πράγματα.»

Ο πρώην μέσος, επίσης, άνοιξε την ιδέα του τι περιμένει από τους παίκτες του και πώς σκοπεύει να αλλάξει τα πράγματα.

Ο Xavi συνέχισε: «Οι προπονήσεις θα απαιτήσουν πολλά. Πρέπει να ανακτήσουμε πολλά πράγματα, ειδικά την πίεση μετά από απώλεια κατοχής».

«Υπάρχει μια ομάδα και υπάρχει ταλέντο. Θα προσπαθήσω να μεταδώσω την εμπειρία μου στους παίκτες για να πετύχω τίτλους».

Πρόσθεσε: «Θα απαιτήσω πολλά από τους παίκτες, αλλά θα τους βοηθήσω. Για μένα είναι πλεονέκτημα να γνωρίζω τους καπετάνιους, [Sergio] Busquets, [Gerard] Pique, [Jordi] Alba, [Sergio] Roberto, και παίκτες όπως ο [Marc-Andre] ter Stegen.»

Ο Xavi θα κάνει το ντεμπούτο του ως διευθυντής της Βαρκελώνης σε καταλανικό ντέρμπι εναντίον της Espanyol στις 20 Νοεμβρίου στο Camp Nou.