Ο Xavi θα εκφορτώσει 3 αστέρια της Βαρκελώνης μετά την έξοδο από το Champions League

Το αφεντικό της Βαρκελώνης είναι πρόθυμο να κάνει μεγάλες αλλαγές στην ομάδα του μετά την οδυνηρή ήττα εναντίον της Μπάγερν Μονάχου.

Η Μπάγερν Μονάχου νίκησε τη Βαρκελώνη με αποτέλεσμα 3-0 την Τετάρτη, υποβιβάζοντας τους Καταλανούς στο Europa League. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που η Βαρκελώνη θα παίξει στο δεύτερο διαγωνισμό μετά από δύο δεκαετίες.

Μετά από ένα απογοητευτικό ξεκίνημα της σεζόν υπό τον πρώην αφεντικό Ronald Koeman, η Βαρκελώνη αντικατέστησε τον Ολλανδό με τον Xavi Hernandez. Ωστόσο, η επιστροφή του Τσάβι δεν έχει επηρεάσει απτά τις παραστάσεις του Μπάρκα.

Οι Καταλανοί εξακολουθούν να αγωνίζονται για να σκοράρουν γκολ, ενώ η αστάθεια τους στην άμυνα προσφέρει πάρα πολλές ευκαιρίες για τους αντιπάλους τους. Η απόδοση εναντίον της Μπάγερν αποκάλυψε τα μεγαλύτερα προβλήματα του Βάρκα.

Η γερμανική πλευρά κυριάρχησε στο παιχνίδι χωρίς μερικούς από τους βασικούς της άνδρες, ενώ η Βαρκελώνη δεν μπορούσε να δημιουργήσει αξιοπρεπείς ευκαιρίες. Μετά τον αγώνα, ο Τσάβι παραδέχτηκε τα προβλήματα της πλευράς του, αλλά ορκίστηκε να τους επαναφέρει στο σωστό δρόμο.

Τρεις ανεπιθύμητοι παίκτες!

Σύμφωνα με τον διάσημο δημοσιογράφο Ζεράρντ Ρομέρο, ο Τσάβι είναι πρόθυμος να κάνει αρκετές αλλαγές στην ομάδα της Βαρκελώνης. Ο διευθυντής θέλει να ξεφορτώσει τον Μαρκ Αντρέ Τερ Στέγκεν, τον Σερτζίνο Ντι και τον Φρένκι Ντε Τζονγκ από την ομάδα του.

Ο Ter Stegen έχει προσελκύσει ευρεία κριτική για τις απογοητευτικές επιδόσεις του αυτή τη σεζόν. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Νιούκαστλ επιθυμεί να προσθέσει τον Γερμανό φύλακα στις τάξεις τους. Ωστόσο, αν μπει στη λίστα μεταγραφής του συλλόγου, πιθανότατα θα έχει περισσότερους μνηστήρες.

Ο Xavi είναι επίσης ανοιχτός στην ιδέα της πώλησης του De Jung. Ο Ολλανδός απέχει πολύ από την καλύτερη μορφή του στην τρέχουσα εκστρατεία. Η απόδοσή του εναντίον της Μπάγερν επέδειξε τον συνεχή αγώνα του για την εξισορρόπηση των αμυντικών και επιθετικών χαρακτηριστικών του. Ο De Jong έχει προσελκύσει ενδιαφέρον από διάφορα κλαμπ, με τη Βαρκελώνη να ελπίζει να πάρει ένα αξιοπρεπές τέλος μεταφοράς για τον 24χρονο.

Ο Τσάβι στοχεύει επίσης να αντικαταστήσει το δεξί πίσω Sergino Dest στην ομάδα του. Δεκαοκτώ μήνες μετά την μετακόμιση του από τον Άγιαξ, ο διεθνής USMNT εξακολουθεί να αγωνίζεται να φτάσει στην καλύτερη μορφή του στη Βαρκελώνη. Ο Τσάβι σπάνια χρησιμοποιεί τον Dest στην ομάδα του. Παρά το γεγονός ότι είναι ένα κέντρο πίσω, Ronald Araujo συνήθως αντικαθιστά Dest στη δεξιά πλευρά.

Τι σημαίνει αυτό για τη Βαρκελώνη;

Σε αντίθεση με τους Dest, De Jong και Ter Stegen είναι τακτικοί ορεκτικά στη Βαρκελώνη. Ο σύλλογος πρέπει να αντικαταστάτες μάτι, τουλάχιστον για αυτούς τους δύο, αν σκοπεύουν να τα πουλήσουν σύντομα.

Ο Φεράν Τόρες της Μαν Σίτυ είναι σύμφωνα με πληροφορίες ο νούμερο ένα στόχος μεταφοράς του Μπάρκα για το παράθυρο του Ιανουαρίου. Ωστόσο, η πιθανή απαίτηση των πολιτών για αμοιβή 60 εκατομμυρίων λιρών θα μπορούσε να αποκρούσει τη Βαρκελώνη λόγω των σοβαρών οικονομικών τους προβλημάτων.

Μετά την πικρή ήττα τους ενάντια στην Μπάγερν, η Βαρκελώνη θα συνεχίσει την εκστρατεία της La Liga με αγώνα εναντίον της Οσασούνα την Κυριακή.