Ο Xavi επιτέλους είναι έτοιμοι για τη δουλειά των ονείρων του στη Βαρκελώνη

Μετά από ημέρες παρατεταμένων συνομιλιών με τον Αλ Σαντ, η FC Barcelona έχει τον άνθρωπό της καθώς ο Xavi αναλαμβάνει ως μάνατζερ του συλλόγου.

Ο Xavi Hernandez είναι έτοιμοι να αντικαταστήσει τον Ronald Koeman ως νέο διευθυντή της Βαρκελώνης.

Παρά την αποστολή αντιπροσώπων, Rafael Yuste και Mateu Alemary, για να χειριστούν τις συνομιλίες στο Κατάρ, τα πράγματα ξεκίνησαν με ένα ανώμαλο ξεκίνημα. Ο Αλ Σαντ ήταν απλά απρόθυμος να απελευθερώσει τον Τσάβι στην αρχή. Ο Διευθύνων Σύμβουλος, Turki Al-Ali, έκανε ακόμη και τη στάση του συλλόγου για τον μάνατζέρ του να αφήνει απολύτως σαφή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την Τετάρτη.

Ωστόσο, μετά από αρκετές ακόμα συναντήσεις, συμπεριλαμβανομένων των επαφών πρόσωπο με πρόσωπο μεταξύ του προπονητή και του ιδιοκτήτη του Al Sadd, η Βαρκελώνη έχει συνάψει συμφωνία με τη λέσχη που εδρεύει στη Ντόχα αφού συμφώνησε να πληρώσει την αναφερόμενη ρήτρα απελευθέρωσης 5 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Al Sadd είπε σε επίσημη δήλωση του συλλόγου: «Η διοίκηση του Club ενέκρινε τη μεταφορά του Xavi στη Βαρκελώνη μετά την καταβολή του ποσού της ρήτρας ποινής που προβλέπεται στη σύμβασή του.

«Ο Τσάβι θεωρείται σημαντικό κομμάτι της ιστορίας μας και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο μέλλον».

Πότε θα μπορούσε να κάνει το ντεμπούτο του;

Ο πρώην μέσος ήθελε να παρακολουθήσει το ταξίδι στη Celta Vigo στη La Liga το Σάββατο, αλλά αυτό είναι απίθανο. Ο προσωρινός αρχηγός Sergi Barjuan, ο οποίος προπονεί τη Β ομάδα του συλλόγου, θα παραμείνει επικεφαλής για αυτό το Σαββατοκύριακο. Θα συνεχίσει το ρόλο μέχρι η Βαρκελώνη να επιβεβαιώσει επίσημα το διορισμό του Τσάβι.

Ως εκ τούτου, ο 41χρονος θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο του ως διευθυντής της Βαρκελώνης στο Καταλανικό ντέρμπι εναντίον της Espanyol στις 20 Νοεμβρίου στο Camp Nou μόλις τελειώσει το διεθνές διάλειμμα.