Ο Xavi εξηγεί γιατί απέρριψε τη δουλειά στη Βαρκελώνη δύο φορές

Ο θρύλος της FC Barcelona Xavi έχει ανοιχτεί για τους λόγους που απέρριψε μια συναισθηματική επιστροφή στο Camp Nou σε δύο περιπτώσεις.

Ο Χάβι Χερνάντεζ επιβεβαίωσε ότι απέρριψε δύο προσφορές από τη Βαρκελώνη για να αναλάβει ως διευθυντής.

Ο 41χρονος, ο οποίος έχει προπονήσει το Qatari club Al Sadd από το τέλος μιας επιφανούς σταδιοδρομίας στο παιχνίδι το 2019, δεν αποκάλυψε πότε η Βαρκελώνη του πρόσφερε τη θέση του μάνατζερ, αλλά επέμενε ότι ο χρόνος δεν ήταν σωστός σε κάθε περίπτωση.

«Ευτυχώς ή δυστυχώς έχω πει όχι στη Βαρκελώνη δύο φορές, λόγω διαφορετικών περιστάσεων, οικογενειακών, επαγγελματικών, συμβατικών…» είπε ο Xavi στη La Vanguardia.

«Και φυσικά ήταν πολύ δύσκολο επειδή είμαι οπαδός της Βαρκελώνης, αλλά δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή».

Πρόσθεσε: «Ό, τι κι αν έρθει, θα αξιολογηθεί και θα αποφασίσουμε εμείς.

«[Προσφορές] έφτασε πριν από χρόνια, αλλά δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή. Η Βαρκελώνη ήρθε, και δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή. Δεν υπάρχει βιασύνη.

«Ο Xabi Alonso είπε τις προάλλες ότι θέλει να προπονήσει με τον δικό του τρόπο και μπορώ να σχετιστώ με αυτό».

Με τον Xavi να έχει συμβόλαιο με τον Al Sadd μέχρι το 2023, ο Ronald Koeman θα συνεχίσει ως διευθυντής της Βαρκελώνης για την επόμενη σεζόν.

Η πρόεδρος του συλλόγου, Joan Laporta, αποφάσισε να τιμήσει τον εναπομείναντα χρόνο στο συμβόλαιο του Ολλανδού μετά από κάποια αρχική συζήτηση. Το αν ο Koeman θα πάρει άλλη συμφωνία στο μέλλον, όμως, είναι αμφίβολο.

Αλλά είτε αυτό συμβαίνει είτε όχι, ο Τσάβι επιμένει ότι «δεν βιάζεται «να αναλάβει την κατασκήνωση Νόου.