Ο Xavi αποκαλύπτει ποιος παίκτης της Βαρκελώνης έχει βελτιώσει περισσότερο

Ο προπονητής κράτησε ειδικό έπαινο για τον Araujo αφού η Βαρκελώνη έκανε τέσσερις συνεχόμενες νίκες το Σαββατοκύριακο.

Ο Ronald Araujo είναι ίσως ο πιο βελτιωμένος παίκτης της Βαρκελώνης, σύμφωνα με τον διευθυντή Xavi Hernandez.

Ο 23χρονος Ουρουγουανός έχει γίνει αδιαμφισβήτητος τακτικός στην άμυνα Μπλαουγκράνα τις τελευταίες δύο σεζόν και εντυπωσίασε ξανά στη νίκη 2-1 της Κυριακής στο Elche από τον τρόπο που οδήγησε μπροστά με την μπάλα.

«Έχει αλλάξει τον τρόπο που παίζει»

Η παράσταση του Araujo κέρδισε ιδιαίτερο έπαινο από τον Xavi, ο οποίος σημείωσε την πρόοδο του υπερασπιστή από τότε που ανέλαβε για πρώτη φορά στο Καμπ Νόου το Νοέμβριο.

«Ίσως ο Araujo είναι ο παίκτης που έχει βελτιωθεί περισσότερο από τότε που ανέλαβα», δήλωσε ο διευθυντής σε δημοσιογράφους στο τέλος του αγώνα.

«Πάνω απ’ όλα, με την μπάλα, επειδή παίρνει ρίσκα… Προχωρεί [μπροστά] με την μπάλα.

«Σήμερα ήταν ο ελεύθερος άνθρωπος. Υπήρχαν φορές που ήταν ο προηγμένος μέσος. Έχει αλλάξει τον τρόπο που παίζει, το οποίο είναι αυτό που απαιτούμε, και κερδίζει βάρος μέσα στην ομάδα.

«Χωρίς την μπάλα, είναι ένας από τους καλύτερους στον κόσμο, με την μπάλα που έπρεπε να βελτιώσει. Είναι θεμελιώδες για αυτόν και την ομάδα.»

Τι θα ακολουθήσει για Βαρκελώνη;

Οι άνδρες του Τσάβι επιστρέφουν στη δράση του Europa League την Πέμπτη για το πρώτο σκέλος της τελευταίας ισοπαλίας τους με τους Τούρκους γίγαντες Γαλατασαράι.

Η Βαρκελώνη συμμετέχει στο διαγωνισμό ελπίζοντας να κάνει πέντε νίκες στη σειρά σε όλους τους διαγωνισμούς. Κρίνοντας από τις τρέχουσες αποδόσεις της Bet365, είναι σε πορεία να κάνουν ακριβώς αυτό. Μια νίκη εντός έδρας είναι στην τιμή 1,18, ενώ οι αποδόσεις για νίκη Galatasaray είναι σε μια συγκλονιστική 17,00 κατά τη στιγμή της γραφής.