Ο Xavi αντιδρά μετά την ήττα του Clasico στη Μαδρίτη

Μετά από μια εκπληκτική ήττα στη Ρεάλ Μαδρίτης το βράδυ της Τετάρτης, ο Xavi σχολίασε την απόδοση της Βαρκελώνης.

Ο αρχηγός της Βαρκελώνης Xavi Hernandez προέτρεψε να αισθάνεται εξαιρετικά «περήφανος» για την απόδοση της ομάδας του εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης το βράδυ της Τετάρτης.

Η καταλανική πλευρά υπέφερε από τη δεύτερη ήττα του El Clasico της σεζόν, καθώς οι Λος Μπλάνκος τους εξέπληξαν με 3-2. Ο Μπάρκα επέστρεψε δύο φορές καθώς η Μαδρίτη πήρε το προβάδισμα, ωστόσο, η απεργία του Φεντερίκο Βαλβέρντε τελείωσε τη νύχτα τους.

Οι εντάσεις αυξάνονται για τον Τσάβι, καθώς η πλευρά του είναι 17 μονάδες πίσω από τους ηγέτες του πρωταθλήματος στη Λα Λίγκα. Αλλά, ο πρώην θρύλος Barca είναι σίγουρος ότι ο σύλλογος έχει βρει το σωστό δρόμο για άλλη μια φορά.

Μετά την απώλεια της Τετάρτης, ο Xavi δήλωσε μέσω Marca: «Μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι για το παιχνίδι που παίξαμε. «Κυριαρχήσαμε σε πολλές φάσεις.»

«Εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη μας που δεν σταμάτησαν αντεπιθέσεις, τα οποία είχαμε συζητήσει. Αφήνουμε με υπερηφάνεια, αλλά σίγουρα λυπηρό για το αποτέλεσμα… ένα πολύ κακό συναίσθημα για την ήττα, αλλά υπερήφανοι για το παιχνίδι και για την κυριαρχία του αντιπάλου».

«Μας λείπει η υπομονή και η ευθύνη. Έχουν περάσει δύο μήνες, αλλά είμαστε στο σωστό δρόμο. Χρειαζόμαστε αυτό το σημείο καμπής για να ανέβει».

Αν και ο προπονητής τόνισε ότι η ομάδα θα πρέπει να έχει θετικά αποτελέσματα στο μέλλον.

Και πρόσθεσε: «Δεν έχω παράπονα για τους παίκτες, λόγω της δέσμευσής τους. Όλοι θέλουν να παίξουν και μερικοί από αυτούς είναι πολύ νέοι. Αλλά είναι καιρός να έχουμε αποτελέσματα».

«Ανακτήσαμε ανθρώπους και τώρα είναι πιο δύσκολο να κάνουμε τη σύνθεση. Ferran, Ansu, ο οποίος έχει κάνει τη διαφορά, Πέδρι. Έχουν δώσει καλά συναισθήματα και θα κάνουν τη διαφορά.»