Ο Xabi Alonso αποκαλύπτει την επιθυμία να χειριστεί μια ελίτ ομάδα

Ο πρώην είδωλος της Ρεάλ Μαδρίτης και του Λίβερπουλ Xabi Alonso εξέφρασε την επιθυμία του να βρει το δρόμο του πίσω στις ελίτ κλαμπ της Ευρώπης.

Ο πρώην θρύλος της Ρεάλ Μαδρίτης και του Λίβερπουλ Xabi Alonso αποκάλυψε τη φιλοδοξία του να διευθύνει μια κορυφαία ομάδα στην καριέρα του στο μέλλον.

Έχοντας παίξει με Λίβερπουλ, Ρεάλ Μαδρίτης και Μπάγερν Μονάχου, ο 39χρονος δεν είναι νέος στο περιβάλλον γύρω από ελίτ κλαμπ.

Ωστόσο, ο Αλόνσο, ο οποίος αυτή τη στιγμή εκτίει την ποινή του ως διευθυντής της ομάδας Real Sociedad B, ελπίζει να ανέβει στη σκάλα.

«Ο καθένας έχει τις δικές του αποφάσεις», δήλωσε ο Αλόνσο στο The Athletic. «Προσπαθώ να κάνω τα βήματα μόνος μου, όχι να με πιέζουν.»

«Έχω τη φιλοδοξία να διαχειριστώ μια ελίτ ομάδα, αλλά δεν βιάζομαι. Είμαι πολύ χαρούμενος εκεί που είμαι. Το χρονοδιάγραμμα αυτή τη στιγμή είναι απλά να κρατήσουμε τη θέση μας στη Σεγκούντα φέτος».

Μετά τις ημέρες παιχνιδιού του στη Μπάγερν, ο Ισπανός ανέλαβε την ευθύνη να παρακολουθεί την ομάδα Under-14 στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Αλλά επέστρεψε στη Χώρα των Βάσκων το 2019, εξηγώντας: «Αφού έλειψε τόσα χρόνια, υπάρχει πάντα μια στιγμή για να γυρίσεις σπίτι».

«Ξεκίνησα μια νέα καριέρα. Και ήξερα ότι θα μάθαινα εδώ, να έχω την υπομονή και την υποστήριξη τόσων ανθρώπων».

«Υπάρχει ένα πολύ σαφές μοντέλο εδώ, με υποστήριξη, εγκαταστάσεις, επικοινωνία — όλα είναι πολύ φυσικά, πολύ ρευστά. Η διαδικασία με βοηθάει να γνωρίσω τον εαυτό μου, να διορθώσω τα πράγματα, να κάνω λάθη».

«Αυτό είναι ένα μέρος όπου έχετε λίγο περισσότερο χώρο για να μάθετε. Οι παίκτες μου μαθαίνουν επίσης πολλά, τι είναι να εκπαιδεύω, να παίζω, να επικοινωνώ και να εξηγώ. Αυτή είναι η τρίτη μου σεζόν και πάει καλά.»