Ο Wenger χτυπά «συναισθηματική» απάντηση στα σχέδια του Παγκοσμίου Κυπέλλου της διετής

Ο πρώην προπονητής της Arsenal ηγείται διαβούλευσης για την αλλαγή του ποδοσφαιρικού ημερολογίου από το 2024.

Ο Arsene Wenger, ο οποίος εργάζεται ως επικεφαλής της παγκόσμιας ανάπτυξης ποδοσφαίρου της FIFA, πρότεινε ένα νέο σχέδιο για τα διεθνή τουρνουά.

Η πρόταση περιλαμβάνει το σχεδιασμό ενός μεγάλου τουρνουά κάθε Ιούνιο, με το χάσμα μεταξύ των Παγκοσμίων Κυπέλλων να μειώνεται σε δύο χρόνια.

Η UEFA, μαζί με μια σειρά από μάνατζερ και παίκτες, έχουν δηλώσει την αντίθεσή τους στο πρόγραμμα. Ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσεφερέν έφθασε ακόμη και στο σημείο να προτείνει ότι ορισμένα ευρωπαϊκά έθνη ενδέχεται να μποϊκοτάρουν τα διετή παγκόσμια κύπελλα.

Οι πλάτες του Βένγκερ χτυπάνε τους κριτικούς!
Σε μια νέα συνέντευξη με το κανάλι Five youtube, ο Wenger υποστήριξε για άλλη μια φορά τα σχέδιά του για τις αλλαγές στο ποδόσφαιρο ημερολόγιο.

«Αυτό που είμαι αρκετά έκπληκτος (από) σε μια κοινωνία που είναι αντι-διακρίσεων, αν ρωτήσετε κάποιον στο δρόμο αν ένα Παγκόσμιο Κύπελλο γυναικών κάθε δύο χρόνια είναι καλό, λένε «ναι, φανταστικό, θα αναπτύξει το γυναικείο παιχνίδι».

«Γιατί είναι κακό για τους άνδρες τότε; Αυτό δείχνει ότι η απροθυμία είναι βασικά συναισθηματική. Όλοι έχουμε μεγαλώσει σε αυτόν τον κύκλο (ένα Παγκόσμιο Κύπελλο) κάθε τέσσερα χρόνια και θέλουμε να το διατηρήσουμε ως έχει. »

τον Ιούλιο, η FIFA ανέθεσε στην έρευνα YouGov να βρει τις απαντήσεις διαφορετικών ηλικιακών ομάδων στα σχέδια.

«Βλέπουμε τη διάσπαση στις δημοσκοπήσεις μας ότι οι νεότερες γενιές είναι υπέρ, η γενιά άνω των 50 ετών είναι κατά». Ο Βένγκερ πρόσθεσε.

«Δεν χρειάζεται να φοβόμαστε. Ο μοντέρνος τύπος που βλέπει ποδόσφαιρο είναι γνώστης, απαιτητικός, δοκιμάζει την ποιότητα αυτού που βλέπει.

«Υπάρχει ζήτηση για ποιότητα, οι άνθρωποι σήμερα είναι γνώστες και ενημερωμένοι. Έχουμε την ευθύνη να τους δώσουμε κορυφαία ποιότητα».

Στις 20 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακή τηλεδιάσκεψη με τις 211 ενώσεις μελών της FIFA. Τα μέλη θα συζητήσουν τη δυνατότητα διετής Παγκόσμιο Κύπελλο, με Wenger ελπίζοντας ότι αυτό θα οδηγήσει σε μια πρακτική λύση.

«Πιστεύω ότι μπορούμε να καταλήξουμε σε κάτι που έχει νόημα και κάτι που ο καθένας μπορεί να είναι ευχαριστημένος (με). Το να προσπαθούμε να βρούμε τη γέφυρα ανάμεσα σε όλες αυτές τις διαφορετικές θέσεις, είναι η πρόκλησή μας, αλλά είναι και η φιλοδοξία μας».