Ο Wenger περιγράφει τις ομοιότητες μεταξύ Pele και Mbappe

Σε μια πρόσφατη συνέντευξη με τον Le Parisien, ο Arsene Wenger ήθελε να μιλήσει για τις εντυπωσιακές ομοιότητες μεταξύ Kylian Mbappe και Pele

Οι ομοιότητες μεταξύ Kylian Mappe και Pele έγιναν πιο εμφανείς μετά την παρακολούθηση του ντοκιμαντέρ Netflix του Βραζιλιάνου θρύλου. Υπάρχουν πολλά παρόμοια πράγματα που του συνέβησαν και συμβαίνουν στον νεαρό Γάλλο αυτή τη στιγμή. Ξέχνα τις σωματικές ομοιότητες, αυτές δεν είναι τόσο σημαντικές όσο οι συμπτώσεις. Για αρχή, είδαμε τον Πελέ να κερδίζει το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο που έπαιζε ως έφηβος όπως συνέβη στον Mappe.

Οι χώρες τους μετατρέπουν την παρουσία τους σε θέμα κράτους. Κατά τη διάρκεια αυτής της εποχής, ο Πελέ δεν επιτρεπόταν να φύγει από τη Βραζιλία εν μέσω μιας δικτατορίας. Παρόλο που η Γαλλία απέχει πολύ από αυτό το πολιτικό καθεστώς σήμερα, δέχεται πιέσεις από πολιτικούς να παραμείνει στην PSG. Αλλά η πιο εντυπωσιακή ομοιότητα μεταξύ των δύο είναι ο τρόπος τους να παίξουν το άθλημα. Μοιράζονται ένα παρόμοιο πλαίσιο και επιταχύνουν με παρόμοιο τρόπο όταν έχουν την μπάλα στα πόδια τους.

Ο Γουένγκερ πιστεύει ότι ο Μπάπ είναι ο νέος Πελέ.

Σε μια συνέντευξη με τον Le Parisien, ο Arsene Wenger επεσήμανε την πιο προφανή ομοιότητα μεταξύ των δύο αστεριών. Αν το σκεφτείτε για ένα δευτερόλεπτο, είδαμε ήδη έναν άλλο παίκτη να μοιάζει με έναν από τους μεγάλους όλων των εποχών της παλιάς εποχής. Messi έπαιξε ακόμη και παρόμοια με Diego Maradona. Ίσως ήρθε η ώρα ο νέος Πελέ να εμφανιστεί και να δείξει στον κόσμο ότι ο Βασιλιάς ξαναγεννήθηκε. Η μόνη διαφορά είναι ότι είναι Γάλλος τώρα.

Αυτό είπε ο Βένγκερ: «Έχω πει εδώ και χρόνια ότι υπάρχουν ομοιότητες μεταξύ Kylian και Pele. Είναι ένα καλό παράδειγμα που πρέπει να ακολουθήσουμε. Ο Πελέ έπαιξε τέσσερα παγκόσμια κύπελλα και κέρδισε τρία από αυτά (1958, 1962 και 1970). Ο Kylian είναι μόλις 22 ετών, έπαιξε ήδη το Παγκόσμιο Κύπελλο 2018 και το κέρδισε. Το περιβάλλον για έναν παίκτη έχει πολύ βάρος για την επιτυχία της καριέρας του. Χρειαζόμασταν σταθερότητα στη Γαλλία. Κανείς δεν κατάλαβε πόσο τυχερή είναι η Γαλλία έχοντας τον Kylian Mappe.»