Ο Unai Simon χαιρετίστηκε ως «ήρωας» όταν η Ισπανία φτάσει στους ημιτελικούς του Euro 2020

Ο διευθυντής της Ισπανίας Luis Enrique απέδωσε φόρο τιμής στον Unai Simon όταν ο τερματοφύλακας πήγε από το μηδέν σε ήρωα στη νίκη της La Roja επί της Ελβετίας.

Ο Unai Simon ανέβηκε για να βοηθήσει την Ισπανία να προχωρήσει στους ημιτελικούς του Euro 2020 και ο Luis Enrique δεν θα μπορούσε να είναι πιο χαρούμενος για τον τερματοφύλακα.

Ο Simon έκανε δύο αποφασιστικές αποταμίευσης στο πέναλτι μεταξύ Ισπανίας και Ελβετίας στην προημιτελική σύγκρουση Euro 2020 της Παρασκευής στην Αγία Πετρούπολη, έχοντας τραβήξει 1-1 μετά από επιπλέον χρόνο.

Οι αποσώσεις του τερματοφύλακα του Αθλητικού Συλλόγου επέτρεψαν στην Ισπανία να προχωρήσει στα τελευταία τέσσερα με νίκη 3-1 στο πιστολίδι και χρησίμευσε ως τέλεια απάντηση στο λάθος του πριν από τέσσερις ημέρες που προικίζει την Κροατία γκολ.

«Ο Ουνάι έχει ήδη δείξει εναντίον της Κροατίας από τι είναι φτιαγμένος, αλλά χάρηκα πολύ που τον είδα να διασκεδάζει και να είναι ο ήρωας», δήλωσε ο Enrique σε συνέδριο μετά τον αγώνα σύμφωνα με τη Marca.

«Είπα από την αρχή ότι είμαστε μία από τις οκτώ ομάδες που μπορούμε να κερδίσουμε, ότι χωρίς υπερβολή και τώρα είμαστε στο τελικό τέσσερα».

Ο μέσος της Ισπανίας Koke πρόσθεσε: «Ο [Simon] έχει τόσο μεγάλες μπάλες.

«Αυτό που του συνέβη εναντίον της Κροατίας ήταν ατυχές αλλά αυτό που έκανε μετά ήταν απίστευτο, με μεγάλη ηρεμία. Ελπίζω να συνεχίσει σε αυτό το επίπεδο.»

Μια μεγάλη απόκλιση από τον Denis Zakaria από το σουτ του Jordi Alba έδωσε στην Ισπανία οκτώ λεπτά προβάδισμα εναντίον της Ελβετίας. Ωστόσο, ο Xherdan Shaqiri εξισώθηκε πέρα από την ώρα για να στείλει την ισοπαλία σε επιπλέον χρόνο, και τελικά ποινές.

Οι άνδρες του Enrique θα αντιμετωπίσουν τώρα την Ιταλία στους ημιτελικούς του Euro 2020 την επόμενη Τρίτη.