Ο Tuchel ονομάζει την ποιότητα Kante που μπορεί να διευκολύνει τα προβλήματα στόχων της ΤσέλσιΟ Tuchel ονομάζει την ποιότητα Kante που μπορεί να διευκολύνει τα προβλήματα στόχων της Τσέλσι

Το αφεντικό του Blues υπογράμμισε πώς ο Kante μπορεί να κάνει τη διαφορά μετά τη λήξη του νικηφόρου αγώνα των πέντε αγώνων του συλλόγου κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Η ικανότητα του N’Golo Kante να ανακτήσει την κατοχή του πρέπει να χρησιμοποιηθεί για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα από τους επιτιθέμενους της Chelsea, λέει ο Thomas Tuchel, ο οποίος πιστεύει ότι είναι «τυχερός» που έχει στη διάθεσή του τον Γάλλο.

Ο Kante ξεκίνησε το πρώτο του Premier League σε πάνω από ένα μήνα στην κλήρωση 1-1 του Σαββάτου στο Σαουθάμπτον μετά από τραυματισμό στο hamstring. Ο μέσος ήταν ένας από τους καλύτερους παίκτες στη Νότια Ακτή. Σύμφωνα με τον WhoScored, έκανε ένα καλύτερο κλαμπ επτά τάκλιν και πέντε υποκλίσεις.

Αλλά όσο εντυπωσιακή κι αν ήταν η παράσταση του Kante στο St Mary’s, μια ποινή του Mason Mount ήταν απαραίτητη για να γλιτώσει την Τσέλσι από την ήττα.

Παρά το γεγονός ότι κυριαρχούν στην κατοχή, τα Blues πάλεψαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες από το ανοιχτό παιχνίδι και έκαναν μόνο τρεις βολές στο στόχο. Ως εκ τούτου, ο Tuchel έχει ζητήσει καλύτερες και ταχύτερες ενέργειες από τα εμπρός του κάθε φορά που ο Kante διεκδικεί την κατοχή του.

«Γνωρίζω τον N’Golo Kante εδώ και χρόνια και τώρα είμαι τυχερός προπονητής που τον έχει ως παίκτη», δήλωσε ο Chelsea manager σε ένα συνέδριο μετά τον αγώνα σύμφωνα με το Goal. «Κλέβει κάθε μπάλα που είναι περίπου 10 μέτρα κοντά του.

«Ακόμα και τότε, πρέπει να χρησιμοποιήσουμε αυτές τις νίκες μπάλας από το N’Golo και να τις χρησιμοποιήσουμε καλύτερα για να επιτεθούμε καλύτερα στο χώρο πίσω από την τελευταία γραμμή. Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε την ταχύτητά μας καλύτερα για να δημιουργήσουμε περισσότερες ευκαιρίες. Υπάρχουν πολλές πιθανότητες στους τελευταίους αγώνες.

«Πρέπει να κατανοήσουμε, και είναι μια διαδικασία που μπορεί να χρειαστούμε τους τελευταίους συνδέσμους για να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη για να δημιουργήσουμε και να σκοράρουμε περισσότερο. Επειδή επίσης δεν είναι αρκετό να σκοράρει μόνο από τις μισές ευκαιρίες.»

Η Τσέλσι θα αντιμετωπίσει την Ατλέτικο Μαδρίτης στο πρώτο σκέλος της ισοπαλίας του Τσάμπιονς Λιγκ τελευταία 16 την Τρίτη το βράδυ.