Ο Tucel εξηγεί την έλλειψη δράσης του Ziyech από την Τσέλσι

Το Διεθνές Μαρόκο έχει παίξει μόνο σε δύο από τα τελευταία επτά παιχνίδια της Τσέλσι σε όλους τους διαγωνισμούς.

Ένας τραυματισμός στον ώμο συνεχίζει να παρεμποδίζει τον Hakim Ziyech και έχει αναγκάσει τον Thomas Tucel να περιορίσει το χρόνο παιχνιδιού του αστεριού της Τσέλσι.

Μετά από μια σεζόν για ντεμπούτο, ο Ziyech μπήκε στη νέα καμπάνια αναζητώντας να αφήσει το στίγμα του. Αλλά μόλις 43 λεπτά μετά το πρώτο ανταγωνιστικό παιχνίδι του κλαμπ, τραυματίστηκε. Ήρθε στον τελικό του Super Cup UEFA εναντίον Villarreal τον Αύγουστο, όπου μια σύγκρουση με τον Juan Foyth τον ανάγκασε να φύγει.

Από τότε, ο Ziyech έχει δει μόλις 98 λεπτά δράσης της Premier League όλη τη σεζόν και ο μέσος δεν έχει εμφανιστεί σε κανένα από τα τελευταία τέσσερα παιχνίδια πρωταθλήματος της Τσέλσι.

Τι είπε ο Τουσέλ;

«Πρώτα απ ‘όλα, είναι ίσως η ίδια γραμμή και πάλι, πάλεψε το δρόμο του στην ομάδα, ήταν στην ομάδα στην αρχή της σεζόν λόγω της απόδοσης», δήλωσε ο διευθυντής Blues σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή.

«Ήταν τόσο προφανές μετά την περίοδο προετοιμασίας και τους αγώνες κατά την περίοδο προετοιμασίας που πρέπει να βρίσκεται στο γήπεδο. Για να ξεκινήσει από εκεί ήταν στο γήπεδο, στη συνέχεια σκόραρε και είχε τον τραυματισμό στο παιχνίδι Super Cup. Από εκεί ένιωσα ότι του κόστισε πολλά γιατί ακόμα και σήμερα δεν νιώθω ότι είναι 100% ελεύθερος στον ώμο του.

«Όταν τον παίξαμε πάνω από 90 λεπτά, τον ξεκινήσαμε αρκετές φορές μετά από αυτό, τον ξεκινήσαμε στο Champions League, ένιωσα ότι ακόμα και αν δεν υπάρχει πόνος, ακόμα και αν είναι ίσως υποσυνείδητο, υπάρχει κάτι που τον περιορίζει στις κινήσεις του και την ελευθερία του να γυρίζει, να επιταχύνει και να επιβραδύνει».

Ο Tucel πρόσθεσε: «Χρειάζεται χρόνο και υπομονή για να επιστρέψει στην ομάδα, έτσι είναι τα πράγματα.

«Ψάχνοντας για ένα σημείο, ενώ ήταν έξω, εντάξει, κάποιοι άλλοι έπαιξε, είναι ένας από τους παίκτες μας και ποτέ δεν θα χάσουμε την εμπιστοσύνη και ποτέ δεν θα χάσουμε την υπομονή μαζί του, θα παραμείνει ένας σημαντικός παίκτης είμαι σίγουρος.»