Ο Toni Freixa αποκαλύπτει τα σχέδιά του για την αναβίωση της FC Barcelona

Κατά τη διάρκεια μιας εκτεταμένης συνέντευξης στο RAC1, ο Toni Freixa αποκάλυψε τα σχέδιά του για την αναβίωση της FC Barcelona εάν εκλεγεί για πρόεδρος.

Ο Toni Freixa είναι ίσως ο πιο αδύναμος υποψήφιος για να γίνει πρόεδρος της FC Barcelona, αλλά εξακολουθεί να έχει κάποια ενδιαφέροντα σχέδια για τη λέσχη. Έχει συνδεθεί με το ίδρυμα εδώ και δεκαετίες και τελικά αισθάνεται ότι έχει την ευκαιρία να αναλάβει τη μεγαλύτερη δουλειά εκεί. Όπως όλοι γνωρίζουμε, η Βαρκελώνη βρίσκεται επί του παρόντος σε μια βαθιά οικονομική κρίση την οποία όλοι οι υποψήφιοι προσπαθούν να αποτρέψουμε. Ωστόσο, όλα τα σχέδιά τους διαφέρουν από το ένα και το άλλο λόγω των συνδέσεων που έχει κάθε ένα από αυτά.

Στην περίπτωση του Toni Freixa, μόλις μίλησε στο RAC1 για τον τρόπο με τον οποίο σχεδιάζει να αποκτήσει μια ισχυρή επένδυση που θα προσελκύσει κάποιες βασικές μεταφορές. Ενώ άνθρωποι όπως ο Victor Font θέλουν να εξοικονομήσουν χρήματα πουλώντας παίκτες, το σχέδιο της Freixa είναι να πάρει έναν εξωτερικό επενδυτή που θα εισφέρει κάποιο σημαντικό εισόδημα στο σύλλογο. Αν και δεν αποκάλυψε ποιους παίκτες θα ακολουθήσει στην αγορά μεταγραφών, ο Freixa επιβεβαίωσε ότι θα προσπαθήσει να υπογράψει τουλάχιστον τέσσερις παίκτες παγκόσμιας κλάσης.

Το σχέδιο της Τόνι Φρίξα να αναβιώσει τη Βαρκελώνη.

«Δουλεύουμε εδώ και αρκετό καιρό και μπορούμε να πούμε ότι καταλήξαμε σε συμφωνία προθέσεων με έναν επενδυτή ο οποίος θα συνεισφέρει 250 εκατομμύρια ευρώ για την εταιρεία Barcelona Corporate, η οποία αποτελείται από τέσσερις επιχειρηματικές γραμμές, σε αντάλλαγμα για το 49%», δήλωσε ο Freixa στο RAC1. «Αν και θα πρέπει πρώτα να περάσει από τη Συνέλευση. Θα έχουμε τα κονδύλια για τη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης, έτσι ώστε να μπορούμε να λαμβάνουμε αθλητικές αποφάσεις. Και το 2021/22 θα ενσωματώσουμε τρεις σούπερσταρ: δύο σε επίθεση και ένα σε άμυνα. Είναι αδύνατον για τον Koeman να μην τους συμπαθήσει. Είναι μοναδικοί παίκτες.

«Ο Koeman θα είναι προπονητής μέχρι το τέλος του συμβολαίου του [30 Ιουνίου 2022], χωρίς καμία αμφιβολία. Δίνοντας σταθερότητα στον προπονητή και η ομάδα πάντα αποδίδει. Έχουμε ένα ρητό: δεν θα μιλήσουμε ποτέ για τους παίκτες μέχρι να τους παρουσιάσουμε. Είναι κακή στρατηγική επειδή επιτρέπεις σε άλλα κλαμπ να προχωρήσουν στις διαπραγματεύσεις σου. Αλλά είναι απολύτως πιθανό. Αυτό πρέπει να κάνει η Βαρκελώνη: να φέρει σε παίκτες που κάνουν τη διαφορά. Ο Μέσι μας έδωσε περισσότερα από όσα του έδωσε η Βαρκελώνη», σημείωσε ο Freixa. Μίλησα με την συνοδεία του, αλλά όχι προσωπικά μαζί του. Η ευκαιρία για αυτόν να συνεχίσει είναι ανοιχτή. Το συμβόλαιό του πρέπει να ευθυγραμμιστεί με το κλαμπ. Μειώσαμε τα έσοδα κατά 350 εκατομμύρια ευρώ και ο παίκτης το γνωρίζει αυτό. Ποτέ δεν είχα το συμβόλαιο στο χέρι μου.»