Ο Todd Boehly στέλνει μήνυμα στους οπαδούς της Chelsea μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς της

Μετά από 19 χρόνια υπό τον Ρομάν Αμπράμοβιτς, κοινοπραξία με έδρα τις ΗΠΑ βρίσκεται πλέον στο πηδάλιο της λέσχης του Λονδίνου.

Ο ιδιοκτήτης του New Chelsea Todd Boehly επιμένει ότι το όραμά του για την ομάδα είναι να κάνει τους οπαδούς περήφανους.

Η κοινοπραξία Todd Boehly-Clearlake Capital ολοκλήρωσε επίσημα την αγορά της Τσέλσι τη Δευτέρα, τερματίζοντας το 19ετές ξόρκι του Ρομάν Αμπράμοβιτς στο πηδάλιο.

Η εξαγορά θα κοστίσει £4,25 δισεκατομμύρια συνολικά. £2,5 δισεκατομμύρια θα διατεθούν για την πώληση του συλλόγου, ενώ επιπλέον £1,75 δισεκατομμύρια θα επενδυθούν σε μια περίοδο 10 ετών.

«Θέλουμε να κάνουμε τους οπαδούς περήφανους»

Η διαδικασία πώλησης ξεκίνησε στις 2 Μαρτίου, είχε πάνω από 250 έρευνες και είδε 11 σοβαρούς πλειοδότες να ανταγωνίζονται την κοινοπραξία Todd Boehly-Clearlake Capital.

«Είναι τιμή μας να γίνουμε οι νέοι θεματοφύλακες της Chelsea Football Club», δήλωσε ο Boehly σε δήλωσή του.

«Είμαστε όλοι στο — 100% — κάθε λεπτό κάθε αγώνα. Το όραμά μας ως ιδιοκτήτες είναι σαφές: θέλουμε να κάνουμε τους οπαδούς υπερήφανους.

«Μαζί με τη δέσμευσή μας να αναπτύξουμε την ομάδα νέων και να αποκτήσουμε τα καλύτερα ταλέντα, το σχέδιο δράσης μας είναι να επενδύσουμε στο σύλλογο μακροπρόθεσμα και να αξιοποιήσουμε την αξιοσημείωτη ιστορία επιτυχίας της Τσέλσι.

«Προσωπικά θέλω να ευχαριστήσω υπουργούς και αξιωματούχους της Βρετανικής κυβέρνησης, και της Premier League, για όλη τη δουλειά που έκαναν για να επιτευχθεί αυτό».

Το τέλος πώλησης των 2,5 δισεκατομμυρίων λιρών έχει οριστεί να πάει σε μια ανθρωπιστική φιλανθρωπική οργάνωση για να βοηθήσει τα θύματα μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.