Ο Thierry Henry αποκτά νέο ρόλο μπροστά από το Euro 2020

Πριν από το Euro 2020, ο Thierry Henry έχει βρει μια ακόμη δουλειά και θα συνδεθεί με το Βέλγιο του Roberto Martinez για το φετινό τουρνουά.

Ο θρύλος της Arsenal Thierry Henry επανεντάχθηκε στην ομάδα backroom του Βελγίου για το φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Ο Henry επρόκειτο να εργαστεί ως αυθεντία στην τηλεόραση για το τουρνουά, αλλά αποφάσισε να ανταλλάξει τα καθήκοντα των μέσων ενημέρωσης για την επιστροφή στην πιρόγα των Κόκκινων Διαβόλων.

Ο 43χρονος εντάχθηκε για πρώτη φορά στο προπονητικό προσωπικό του Roberto Martinez το 2016, αλλά παραιτήθηκε λίγο περισσότερο από δύο χρόνια αργότερα για να αναλάβει τη θέση του στο Μονακό Ligue 1.

Νέα για την επιστροφή του Henry επιβεβαιώθηκε με μια σύντομη δήλωση στο Twitter, η οποία έγραφε: «Ημιτελής επιχείρηση. Καλωσορίζουμε και πάλι τον Thierry Henry στο προσωπικό για το Euro 2020.»

Ο πρώην διεθνής διεθνής διεθνής της Γαλλίας έγινε ο δεύτερος βοηθός του Martinez μαζί με τον Graeme Jones τον Αύγουστο του 2016 και βοήθησε στην επίβλεψη μιας επιτυχημένης εκστρατείας προκριματικών για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2018.

Το Βέλγιο συνέχισε να φτάνει στους ημιτελικούς της Ρωσίας, χάνοντας από τους τελικούς νικητές της Γαλλίας τα τελευταία τέσσερα πριν κερδίσει την Αγγλία στην τρίτη και τέταρτη θέση στα πλέι-οφ.

Το ξόρκι του Henry στο Μονακό ήταν επίσης σύντομο, που διήρκεσε μόλις τρεις μήνες πριν απολυθεί τον Ιανουάριο του 2019. Στη συνέχεια μετακόμισε στο MLS πλευρά Μόντρεαλ Impact το Νοέμβριο του 2019, αλλά παραιτήθηκε το Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους για να είναι πιο κοντά στην οικογένειά του στο Λονδίνο.