Ο Suarez σηκώνει το καπάκι για να αναγκαστεί να φύγει από τη Βαρκελώνη από τον Koeman

Μια καλοκαιρινή αλλαγή στη διοίκηση στο Camp Nou είδε την έξοδο να ανοίγει για τον Ουρουγουανό μετά από έξι επιτυχημένες σεζόν στο club.

Ο Luis Suarez παραδέχεται ότι σοκαρίστηκε όταν έμαθε ότι δεν ήταν πλέον καταζητούμενος στην FC Barcelona πριν από τη σεζόν 2020/21.

Ο Suarez, ο οποίος είχε σημειώσει 198 γκολ σε 283 εμφανίσεις και είχε οδηγήσει τον σύλλογο σε 13 μεγάλες διακρίσεις, θεωρήθηκε πλεόνασμα στις απαιτήσεις της Βαρκελώνης μετά το διορισμό του Ronald Koeman.

Στη συνέχεια, ο 34χρονος πήδηξε πλοία στο Ατλέτικο Μαδρίτης — και σίγουρα δεν λυπάται για την απόφαση μεταφοράς του.

Αποτελεσματικός όπως πάντα μπροστά από το γκολ, ο νοτιοαμερικανός επιθετικός βρίσκεται στην κορυφή των διαγραμμάτων σκόρερ της La Liga με 14 χτυπήματα στο όνομά του. Ατλέτικο, εν τω μεταξύ, είναι δέκα πόντους σαφείς στην κορυφή του τραπεζιού.

Ωστόσο, ο Suarez εξακολουθεί να είναι πικρόχολος για τον τρόπο της εξόδου του από τη Βαρκελώνη.

«Όταν η Βαρκελώνη μου είπε ότι δεν υπολογίζουν σε μένα ήταν δύσκολο, δεν το περίμενα», είπε ο Suarez σε μια συνέντευξη με το El Transistor.

«Ήταν πολύ δύσκολες στιγμές λόγω του τρόπου [με τον οποίο συνέβη]. Ο Koeman μου τηλεφώνησε και μου είπε ότι δεν ήμουν στα σχέδιά του.

«Όταν η Βαρκελώνη κατέστησε επίσημο ότι δεν βασιζόταν σε μένα, άρχισαν συζητήσεις με την Ατλέτι, με τον Τσόλο [Ντιέγκο Σιμεόνε], με τον Μιγκέλ Έιντζελ…

«Βλέπω πώς τα πάει η Βαρκελώνη και μου δίνει κάποια ηρεμία. Θα μπορούσα να είχα μείνει, να μου πει να πληρωθώ, και να μείνω εδώ. Εμπιστεύτηκα επίσης τους όρους μου. Χρειαζόμουν μια αλλαγή από περηφάνια.»