Ο Stan Kroenke αντιμετωπίζει τελεσίγραφο στην Arsenal μετά την αντίδραση της ESL

Η Άρσεναλ μπορεί να αποσύρθηκε από την Ευρωπαϊκή Super League, αλλά θα μπορούσαν να υπάρξουν περαιτέρω επιπτώσεις για τον ιδιοκτήτη Stan Kroenke.

Οι οπαδοί της Arsenal είναι έτοιμοι να πάρουν θέση και να ξεκινήσουν μια διαμαρτυρία εναντίον του ιδιοκτήτη Stan Kroenke πριν από τη σύγκρουση της Premier League εναντίον της Everton την Παρασκευή.

Οι οπαδοί της Τσέλσι έδειξαν το βάρος τους μετά τις διαμαρτυρίες τους στο Stamford Bridge ανάγκασαν τελικά τον σύλλογο να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Super League.

Ως έχει, όλες οι αγγλικές πλευρές έχουν αποχωρήσει από την «άπληστη «πρωτοβουλία, αλλά θα μπορούσαν να υπάρξουν μακροχρόνιες επιπτώσεις στη διαχείριση αυτών των «ανώτερων» πλευρών. Στην Manchester United, ο Ed Woodward έχει ήδη παραιτηθεί από το ρόλο του ως εκτελεστικού αντιπροέδρου.

Οι οπαδοί της Άρσεναλ θα ελπίζουν ότι οι διαμαρτυρίες τους θα μπορέσουν να βγάλουν τον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο από τη λέσχη. Οι οπαδοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν δηλώσει ότι η διαμαρτυρία είναι «αφιερωμένη στο να βγάλει τον Kroenke από τον σύλλογο μας», αλλά δεν είναι γνωστό σε αυτό το στάδιο πόσοι θα παρευρεθούν.

Η ομάδα είχε δημοσιεύσει μια ανοιχτή επιστολή προς τους οπαδούς το βράδυ της Τρίτης, η οποία επιβεβαίωσε ότι η Άρσεναλ θα έφευγε από την Ευρωπαϊκή Super League και ζήτησε συγγνώμη για το «λάθος».

Η διαμαρτυρία της Παρασκευής δεν θα είναι η πρώτη φορά που οι υποστηρικτές της Arsenal έχουν αφήσει γνωστά τα συναισθήματά τους για την ιεραρχία του συλλόγου, με το κίνημα #WeCareDoYou να βρίσκεται στο επίκεντρο τον Ιούλιο του 2019.

Όπως και κατά τη στιγμή της γραφής, το hashtag #KroenkeOut κορυφώθηκε σε 200k+ αλληλεπιδράσεις και είναι μεταξύ των κορυφαίων τάσεων στο Twitter στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Αν αυτό δεν είναι αρκετό, ο πρέσβης κλαμπ Ίαν Ράιτ συμμετείχε επίσης στη μάχη, πιέζοντας το hashtag στην πλατφόρμα του.

Μένει να δούμε τι απέγινε η κατάσταση, αλλά θα μπορούσε τελικά να αναγκάσει τον Kroenke να χωρίσει τους δρόμους της με την Arsenal. Ο Νιγηριανός δισεκατομμυριούχος και ο πλουσιότερος άνθρωπος της Αφρικής, ο Aliko Dangote έχει δηλώσει εις ολόκληρον την πρόθεσή του να αγοράσει την Arsenal και υπάρχουν εκκλήσεις για να εντείνει αυτό το ενδιαφέρον.

Θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε πώς θα εξελιχθούν όλα, αλλά ο Kroenke τώρα περπατάει πάνω σε ένα λεπτό σχοινί ως ιδιοκτήτης της Arsenal.