Ο Samuel Eto’o προτρέπει το Καμερούν να μιμηθεί την Ίντερ του Μουρίνιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Ο θρύλος του Καμερούν θέλει τα αδάμαστα λιοντάρια να πιέσουν για τη δόξα του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ.

Ο Samuel Eto’o εξήγησε πώς το Καμερούν μπορεί να γίνει οι νικητές έκπληξη του επερχόμενου Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022.

Τα Αδάμαστα Λιοντάρια κληρώνονται με τη Βραζιλία, τη Σερβία και την Ελβετία στην ομάδα G του τουρνουά. Το Καμερούν πιθανότατα θα αντιμετωπίσει ισχυρό ανταγωνισμό στη φάση των ομίλων, αλλά ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας πιστεύει ότι μπορεί να στοχεύσει σε μια πολύ πιο επιτυχημένη εκστρατεία.

Σε ερώτηση για το αν το Καμερούν μπορεί να γίνει Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο Κατάρ, ο Ετό απάντησε: «Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν μπορούμε να το κερδίσουμε.

«Πιστεύω ότι για να κερδίσεις το Παγκόσμιο Κύπελλο δεν χρειάζεται να είσαι τέρατα ή εξωγήινοι, χρειάζεσαι καλή προετοιμασία, ισχυρή νοοτροπία και λίγη τρέλα».

Ο Ετο ήταν μέλος της ομάδας Inter που κέρδισε τα ιστορικά πρίμα του συλλόγου το 2010. Ο μεγάλος Καμερούν θέλει η εθνική ομάδα να ακολουθήσει τα βήματα της ομάδας του Χοσέ Μουρίνιο.

Και πρόσθεσε: «Κέρδισα λίγο στην καριέρα μου και για να το κάνω έδωσα τα πάντα. Παίρνω πάντα την Ίντερ ως παράδειγμα: κανείς στην αρχή της σεζόν 2009-10 δεν πίστευε ότι θα μπορούσαμε να κερδίσουμε [το Champions League] και αντ’ αυτού, ο Mourinho έκανε κάτι τρελό, με μια ομάδα ανδρών και πολεμιστών.

«Θα ήθελα κάτι τέτοιο και για το Καμερούν.»

Το Καμερούν θα αντιμετωπίσει την Ελβετία στον πρώτο αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου.