Ο Sacchi αποκαλύπτει τον λόγο που ο Ρονάλντο δεν βοήθησε τη Γιουβέντους να κερδίσει

Δεδομένης της πρόσφατης εξάλειψης του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Arrigo Sacchi αποκάλυψε τον πραγματικό λόγο που ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν μπορούσε να βοηθήσει

Μετά την τρίτη συνεχόμενη εξάλειψη, ο Arrigo Sacchi αποκάλυψε τον λόγο που ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν μπορούσε να βοηθήσει τη Γιουβέντους. Ήταν δύσκολα τρία χρόνια τόσο για τον παίκτη όσο και για το ίδρυμα. Ξόδεψαν 100 εκατομμύρια ευρώ για να φέρουν έναν παίκτη που θεωρείται ένας από τους καλύτερους στον κόσμο αλλά δεν ανταποκρίνεται στα πρότυπα. Για κάποιο λόγο, πίστευαν ότι έχοντας τον Κριστιάνο Ρονάλντο θα έλυνε όλα τα προβλήματά τους βραχυπρόθεσμα.

Για τον Arrigo Sacchi, η υπογραφή του πορτογαλικού αστέρα χωρίς την επίλυση των άλλων προβλημάτων που έχει η Juventus ήταν ένα μεγάλο λάθος. Τώρα πρέπει να ρίξουν μια πιο προσεκτική ματιά στα θέματα που εξετάζουμε, πράγμα που σημαίνει ότι ίσως χρειαστεί να πουλήσουν και τον Ρονάλντο. Η ουσία μετά από αυτή την επένδυση είναι ότι η μεταφορά του Κριστιάνο απλά δεν λειτούργησε όπως περίμεναν. Είτε οφείλεται στην έλλειψη σπουδαίους παίκτες να τον συνοδεύουν είτε στην έλλειψη ενός σπουδαίου μάνατζερ, αυτό θα αποφασίσει το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου.

Ο Σάκι συγκρίνει τον Ρονάλντο με τον Μαραντόνα.

Σε μια πρόσφατη συνέντευξη με τον Gazzetta dello Sport, αυτό είπε ο Sacchi: «Το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα. Ο Ρονάλντο κάνει ό, τι κάνει ο Ρονάλντο, αλλά αν βασιστείς μόνο σε έναν παίκτη και έχει μια άσχημη μέρα, θα έχεις πρόβλημα. Ακόμα και ο Ντιέγκο Μαραντόνα, που ήταν ο καλύτερος όλων των εποχών, δεν μπορούσε να κερδίσει το Ευρωπαϊκό Κύπελλο μόνος του. Ως προπονητής, ποτέ δεν ήθελα παίκτες που ήταν ήδη γνωστοί, γιατί φοβόμουν ότι δεν θα συνεισφέρουν στην ομάδα.

«Θυμάσαι τους Γκαλάκτικος στη Ρεάλ Μαδρίτης; Μπέκαμ, Ραούλ, Ρονάλντο, Ζιντάν και Φίγκο, με τον Όουεν και τον Μοριέντες στον πάγκο. Δεν κέρδισαν το Κύπελλο. Αυτό που συμβουλεύω τη Γιουβέντους να κάνει είναι να επιλέξει έναν προπονητή που έχει επιθετικές ιδέες, στη συνέχεια να διευκρινίσει ποιοι είναι οι στόχοι και να συνεργαστεί μαζί του για να επιλέξει τους παίκτες που είναι αξιόπιστοι, λειτουργικοί σε αυτές τις ιδέες και κίνητρα. Juve έχουν κερδίσει πάντα στην Ιταλία, αλλά όχι στην Ευρώπη, όπου είναι ένα διαφορετικό στυλ ποδοσφαίρου. Και μέχρι να αλλάξουν, θα συνεχίσουν να μην κερδίζουν».