Ο Ronald Koeman αντιμετωπίζει τις φήμες για το μέλλον του

Πριν από τον κρίσιμο τελικό του Copa del Rey εναντίον του Αθλητικού Συλλόγου Μπιλμπάο, ο Ronald Koeman μίλησε για τις φήμες για το μέλλον του στο σύλλογο.

Ο Ronald Koeman έχει κάνει μια εντυπωσιακή δουλειά στην FC Barcelona, λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες υπό τις οποίες ανέλαβε τη λέσχη. Ας ρίξουμε μια ματιά σε όλο το σενάριο για να μπορέσουμε να κατανοήσουμε καλύτερα την κατάσταση. Ο Koeman έφτασε σε μια από τις πιο δύσκολες στιγμές στην FC Barcelona, με τον σύλλογο να βυθίζεται σε μια θεσμική κρίση. Χωρίς χρήματα, ο Μέσι προσπαθεί να φύγει, και οι υποστηρικτές εναντίον τους.

Ο διευθυντής εξακολουθεί να κατέχει την κατάσταση και παραμένει ζωντανός σε δύο διαγωνισμούς. Αύριο, θα έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν τουλάχιστον το Κόπα ντελ Ρέι εναντίον του Αθλητικού Συλλόγου Μπιλμπάο. Ο Koeman ανακρίθηκε για να επικυρωθεί ως μάνατζερ από τον Laporta πριν από τον αγώνα. Ο Ολλανδός διευθυντής δεν ήταν ευχαριστημένος με τη γραμμή των ερωτήσεων, ειδικά με τα επιτεύγματά του σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Ο Koeman νομίζει ότι η δουλειά του μιλάει εκ μέρους του.

«Είναι περίεργο που πρέπει να απαντήσω σε αυτό το είδος του πράγματος, ξέρω πριν από το παιχνίδι τι θα συμβεί αν κερδίσουμε και τι θα συμβεί αν δεν κερδίσουμε», εξήγησε ο Koeman στη συνέντευξη Τύπου πριν τον αγώνα μέσω της Marca. «Είχαμε ένα σερί 19 παιχνιδιών και πρέπει να απαντήσω σε ερωτήσεις σχετικά με το μέλλον μου, πρέπει να το αποδεχτώ, αλλά δεν συμφωνώ με αυτό. Είναι περίεργο, αλλά είναι η δουλειά μου, ξέρω ότι πρέπει να αντιμετωπίσω αυτή την πίεση και ξέρω πώς να την χειριστώ.

«Δεν χρειάζομαι την επικύρωση του Laporta, μιλήσαμε και μου έδειξε την εμπιστοσύνη του. Αν κάποιος γράψει ότι το μέλλον του προπονητή κινδυνεύει, ο Πρόεδρος δεν χρειάζεται να απαντήσει σε αυτό δείχνοντας αυτοπεποίθηση. Είμαι ο πρώτος που μαθαίνει τι σκέφτεται η Laporta, σε αυτό το κλαμπ πρέπει να κερδίσεις τρόπαια, και παρά τις αλλαγές και την οικονομική κατάσταση στο σύλλογο, είμαστε εδώ στον τελικό και θέλουμε να τον κερδίσουμε, η κερδοσκοπία δεν είναι σημαντική».