Ο Reece James μοιράζεται τρομακτική φυλετική κακοποίηση στη σελίδα του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ο υπερασπιστής της Τσέλσι Reece James κατήγγειλε τα σοκαριστικά ρατσιστικά μηνύματα που έλαβε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αυτό το απόγευμα της Παρασκευής, ο μάνατζερ της Manchester United Ole Gunnar Solskjaer μοιράστηκε ένα σημαντικό μήνυμα σχετικά με τη φυλετική κακοποίηση: «Είναι απίστευτο που έχουμε αυτές τις σκηνές ακόμα, ή αυτή την κατάχρηση, ακόμα το 2021».

Στην πραγματικότητα, το αφεντικό των Κόκκινων Διαβόλων δεν θα μπορούσε να είναι πιο ακριβές καθώς οι αναφορές ρατσισμού στο ποδόσφαιρο συνεχίζουν να έρχονται στην επιφάνεια. Το τελευταίο θύμα του φριχτού κύματος φυλετικής κακοποίησης γύρω από τον κόσμο του ποδοσφαίρου ήταν ο Ρις Τζέιμς της Τσέλσι. Ο παίκτης μοιράστηκε τα τρομερά μηνύματα που έλαβε σε μία από τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης του.

Σύμφωνα με τον νεαρό ποδοσφαιριστή, «κάτι πρέπει να αλλάξει». Η φυλετική κακοποίηση γίνεται όλο και πιο συχνή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πολλοί έχουν δηλώσει ότι αυτές οι πλατφόρμες πρέπει να αναλάβουν δράση.

Στην πραγματικότητα, η Solskjaer ήταν μία από τις προσωπικότητες του αθλήματος που αντιμετώπισαν το θέμα. Παρά το γεγονός ότι ο διαχειριστής αναφερόταν στην κακοποίηση των παικτών του Tuanzebe και Martial έλαβαν πρόσφατα, το μήνυμά του βγαίνει σε όλες τις προκαταλήψεις που εμφανίζονται στο διαδίκτυο.

«Νομίζω ότι οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης πρέπει να εξεταστούν, ναι. Αν μπορείς να δημιουργήσεις ανώνυμους λογαριασμούς, να κακοποιείς ανθρώπους, φυσικά δεν είναι σωστό. Θα συνεργαστούμε με όλους για να σταματήσουμε αυτές τις ανοησίες.»