Ο Pirlo αντιδρά στην απόδοση του Ρονάλντο εναντίον της Σαμπντόρια

Μετά τη νίκη της Γιουβέντους επί της Σαμπντόρια, ο Αντρέα Πίρλο αντέδρασε στην απόδοση του Κριστιάνο Ρονάλντο στο στάδιο Λουίτζι Φερράρις.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν ο πιο σημαντικός παίκτης στον αγώνα μεταξύ Γιουβέντους και Σαμπντόρια. Οι βαθμολογίες των παικτών δείχνουν ότι έπαιξε καθοριστικό ρόλο σε αυτή τη νέα νίκη παρά το γεγονός ότι δεν σκόραρε γκολ σε όλη τη διάρκεια των 90 λεπτών. Δημιούργησε δύο μεγάλες ευκαιρίες που έδωσαν στον Biancineri μια τελική νίκη 0-2 εκτός έδρας και τρία ζωτικά σημεία στη Serie A. Για τον Andrea Pirlo, ο Cristiano δεν σκόραρε γκολ δεν ήταν σημαντικός επειδή ήταν ακόμα αναμεμειγμένος στα δύο γκολ της πλευράς του.

Η θέση του στο γήπεδο ήταν ελαφρώς διαφορετική σε σύγκριση με άλλους αγώνες, σύμφωνα με το αίτημα της Andrea Pirlo. Ο αρχάριος μάνατζερ αρχίζει να αποτυπώνει τη δική του φιλοσοφία στην ομάδα και ο Κριστιάνο μαθαίνει να παίζει σε αυτή τη νέα θέση. Σήμερα, ο Κριστιάνο αποέδωσε καλύτερα ως playmaker παρά ως επιθετικός. Αν και ο Πίρλο επεσήμανε άλλους παίκτες στην αποψινή νίκη, αναγνώρισε επίσης τη συμβολή του Ρονάλντο.

Ο Πίρλο είναι ευχαριστημένος με την απόδοση του Ρονάλντο.

«Ο Chiesa είναι ένας νεαρός παίκτης που εντάχθηκε σε ένα μεγάλο club, αντιμετωπίζοντας για πρώτη φορά διεθνείς αγώνες, και ήταν ένα μεγάλο βήμα για αυτόν, οπότε ήταν λίγο ντροπαλός στην αρχή. Έχει εγκατασταθεί τώρα, έχει αποκτήσει εμπιστοσύνη και έχει βελτιωθεί σημαντικά», δήλωσε ο Pirlo στο Sky Sport Italia. «Πιστεύουμε ότι είναι καλό που ολοκληρώνει τις κινήσεις στις οποίες επιτεθήκαμε. Θα έπρεπε να το κάνει πιο συχνά, αξιοποιώντας στο έπακρο τις διαδρομές του από βαθιά.

«Είναι κρίμα που δεν σκοτώσαμε το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο, καθώς είχαμε την ευκαιρία να διπλασιάσουμε το προβάδισμα μας. Πιστεύω ότι είναι φυσιολογικό με ένα χάσμα ενός γκολ ότι η Σαμπντόρια θα πίεζε περισσότερο, αλλά ο Βόιτσιτς Στσέσνι δεν έκανε ιδιαίτερα δύσκολες αποσώσεις. Πήραμε το δεύτερο γκολ τελικά, αν και έπρεπε να το είχαμε κάνει νωρίτερα. Ο Ρονάλντο έδωσε τη συνεισφορά του και πάλι σήμερα με τα πάσματά του και για τα δύο γκολ, οπότε το σημαντικό είναι να κερδίσει η ομάδα».