Ο Pirlo αντανακλά την σύντομη αλλά «πολύ έντονη» διευθυντική στάση της Γιουβέντους

Ο Ιταλός απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του μετά από λιγότερο από δέκα μήνες από το διορισμό του ως προπονητή του Bianconeri.

Κοιτάζοντας πίσω στην διευθυντική του θητεία στη Γιουβέντους, ο Andrea Pirlo λέει «ήταν πολύ έντονο» και ότι του ήταν «δύσκολο να δοκιμάσει κάτι νέο».

Pirlo διορίστηκε ως διευθυντής της Γιουβέντους τον Αύγουστο του 2020, λίγες ημέρες μετά την έξοδο Champions League Γύρος 16 του συλλόγου και την επακόλουθη απόλυση του Maurizio Sarri.

Το ραντεβού του 42χρονου αποτέλεσε πηγή αιφνιδιασμού για τους υποστηρικτές του συλλόγου και τα ΜΜΕ, λαμβάνοντας υπόψη την έλλειψη εμπειρίας στη διοίκηση.

Πολλοί προέβλεψαν τότε ότι δεν θα άντεχε πολύ — και αποδείχθηκαν σωστοί καθώς η κηδεμονία του πρώην μαέστρου μέσου διήρκεσε μόνο για 52 παιχνίδια. Η Bianconeri είχε αποτύχει να βιώσει την επιτυχία της Serie A για πρώτη φορά μετά από εννέα διαδοχικές νίκες Scudetto, ενώ επίσης σχεδόν έχασε τα προκριματικά του Champions League.

«Έμαθα πολλά. Ήταν η πρώτη μου εμπειρία ως προπονητής, αλλά ήταν πολύ έντονη γιατί ξεκινήσαμε τη σεζόν με ένα μόνο φιλικό παιχνίδι», είπε ο Pirlo σε μια συνέντευξη με το The Athletic.

«Όλα πήγαν πολύ γρήγορα. Παίζαμε κάθε τρεις ημέρες, χωρίς οπαδούς, χωρίς να είμαστε σε θέση να ανακάμψει και χωρίς να είναι σε θέση να εκπαιδεύσει και να προετοιμαστεί για το επόμενο παιχνίδι.

«Ήταν δύσκολο να δοκιμάσω κάτι νέο. Η ανάρρωση ήταν πιο σημαντική.»