Ο Pique αποκαλύπτει τους αγώνες του Μπαρτσελόνα εναντίον του Guardiola

Υπήρξε μια εποχή που ο Gerard Pique δεν τα πήγαινε καλά με τον Pep Guardiola καθόλου, τελικά ανοίχτηκε για την ώρα που παραλίγο να φύγει.

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, υπήρξε μια εποχή κατά την οποία ο Gerard Pique παραλίγο να φύγει από την FC Barcelona χάρη στην πίεση του Pep Guardiola. Ειλικρινά πιστεύουμε ότι ο καταλανός διευθυντής έμαθε από τα λάθη που έκανε με τον καταλανό αμυντικό. Αν και εξακολουθεί να φαίνεται αποφασισμένος να έχει τα πάντα υπό έλεγχο στο Μάντσεστερ Σίτι, οι παίκτες δεν έχουν πλέον προσωπικά προβλήματα όπως η Guardiola είχε με τον Pique. Gerard σκέφτηκε ακόμη και να εγκαταλείψει την καταλανική λέσχη κατά τη διάρκεια της σεζόν 2011-12, επειδή Guardiola απέρριψε τη σχέση του με τη Shakira.

Αυτή είναι η μητέρα των παιδιών του εκεί πέρα, το να εμποδίζεις τη σχέση κάποιου με την οικογένεια δεν είναι απαραίτητο. Αλλά ο Πεπ προφανώς πίστευε ότι ο Πικέ αποσπάστηκε λίγο από τους πραγματικούς στόχους της λέσχης. Υπήρξε μια εποχή κατά την οποία άρχισε να προσπαθεί να απαγορεύσει ορισμένα πράγματα από τον παίκτη. Τότε ακριβώς ήρθε η μεγάλη διαφωνία και ο Guardiola αποφάσισε να φύγει από το κλαμπ. Δεν ήταν έτοιμος να θέσει σε κίνδυνο έναν από τους πιο πιστούς παίκτες του συλλόγου για ένα προσωπικό θέμα.

Ο λόγος που ο Πικέ σχεδόν έφυγε από την Μπαρτσελόνα.

Ο Gerard Pique συνεχίζει να κάνει γύρους σε τοπικές παραστάσεις που ζητούν συνεντεύξεις, θέλει να νιώσει πιο κοντά στους ανθρώπους με αυτές τις αποφάσεις. Σε μια παράσταση που ονομάζεται La Sotana, άνοιξε για τους αγώνες του με τον Pep Guardiola. Ωστόσο, αποκάλυψε επίσης ότι και οι δύο τα πάνε τέλεια τώρα. Τότε, είναι επίσης αλήθεια ότι ο Gerard Pique δεν ήταν τόσο ώριμος όσο είναι σήμερα: «Φτάσαμε σε μια στιγμή έντασης μαζί του, όχι μόνο εγώ αλλά και το καμαρίνι γενικότερα.

«Η αντιπαλότητα με τον Jose Mourinho [στη Ρεάλ Μαδρίτης] μας φόρτωσε πολύ. Η Πεπ ήθελε απόλυτο έλεγχο σε όλα όσα συνέβαιναν. «Άρχισα να βγαίνω με τη Σακίρα και η σχέση μας άλλαξε. Τώρα, η σχέση είναι τέλεια. Αλλά υπήρχε μεγάλη πίεση σε μένα τότε. Ένιωσα σαν να έπρεπε να κάνω τα πάντα στην προπόνηση τέλεια. «Αν υπήρχε μια στιγμή που σκέφτηκα να φύγω από τη Βάρκα, ήταν εκείνη η εποχή [2011-12]. Αγωνίστηκα εκείνη την περασμένη σεζόν με την Guardiola.»