Ο Pep Guardiola προτρέπει τη Βαρκελώνη να «κρατήσει χαμηλό προφίλ» εν μέσω οικονομικών ζητημάτων

Οι Καταλανοί αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα κατά την υπογραφή των στόχων μεταφοράς τους αυτό το καλοκαίρι.

Η Pep Guardiola στήριξε τη Βαρκελώνη για να ανακάμψει σταδιακά από την τρέχουσα οικονομική και αθλητική της κατάσταση.

Οι Ισπανοί γίγαντες τερμάτισαν δεύτεροι στη La Liga μετά από ένα επιτυχημένο ξεκίνημα από τον Xavi Hernandez ως ο νέος τους μάνατζερ. Ωστόσο, αγωνίζονται να συνεχίσουν το έργο ανοικοδόμησης της ομάδας τους κάτω από τον Ισπανό λόγω καλά τεκμηριωμένων οικονομικών προβλημάτων.

«Είναι πάντα δύσκολο όταν δεν μπορείς να κάνεις μεγάλα πράγματα, αλλά πρέπει να είσαι ήρεμος», είπε το πρώην αφεντικό της Βαρκελώνης. «Υπάρχουν στιγμές στην ιστορία που πρέπει να αποδεχτείς ότι η κατάσταση είναι αυτή που είναι. Μερικές φορές, υποθέτοντας ένα χαμηλότερο προφίλ μπορεί να σας βοηθήσει να μεγαλώσετε γρηγορότερα.

«Η οικονομική κατάσταση είναι αυτή που είναι. Δεν μιλώ για την ποιότητα των προπονητών, των μάνατζερ ή των παικτών. Η αντίληψη που έχω είναι ότι είναι όλα καλά, αλλά μερικές φορές, απλά πρέπει να είσαι ήρεμος. Θα πάρει ένα ή δύο χρόνια και δεν θα είναι εύκολο χωρίς να είναι σε θέση να κάνει μεγάλες υπογραφές.

«Τώρα η κατάσταση είναι αυτή που είναι, πρέπει να αποδεχθούν ποιοι είναι και απλά να προσπαθήσουν να κερδίσουν το επόμενο παιχνίδι και το επόμενο. Αλλά πρέπει να αποδεχτείς ότι η κατάσταση είναι αυτή που είναι.

«Δεν είναι αυτό που θέλεις και θα πονέσει, αλλά η επιτυχία θα έρθει.»

Ερωτηθείς για τη νέα γενιά νέων αστεριών στο Καμπ Νόου, ο Γκουαρντιόλα πρόσθεσε: «Η Γαβί είναι φανταστική, όπως ο Ανσού [Φάτι] ή ο Πέντρι.

«Δείχνουν ότι υπάρχει ένα λαμπρό μέλλον και κάποια πραγματικά καλή δουλειά στη La Masia.»