Ο Pep Guardiola αποτίει τον απόλυτο φόρο τιμής στη Μαν Σίτι

Τρία γκολ μέσα σε πέντε λεπτά εξασφάλισαν στην Man City μια νίκη επιστροφής 3-2 επί της Aston Villa για να σφραγίσει τον τέταρτο τίτλο μέσα σε πέντε χρόνια.

Ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, Pep Guardiola, έχει χαρακτηρίσει την ομάδα του ως «θρύλους», αφού διατήρησε τον τίτλο της Premier League.

Από δύο γκολ προς τα κάτω, η Man City σκόραρε τρεις φορές μέσα σε πέντε λεπτά στο δεύτερο μισό της νίκης της Κυριακής με 3-2 επί της Aston Villa. Ο αντικαταστάτης Ilkay Gundogan σκόραρε και στις δύο πλευρές μιας απεργίας από το Rodri. Το αποτέλεσμα επέτρεψε στους οικοδεσπότες της Etihad να κερδίσουν την Λίβερπουλ — η οποία νίκησε τους Λύκους με 3-1 την ίδια ημέρα — στη δόξα του πρωταθλήματος κατά έναν βαθμό.

Με αυτόν τον τρόπο, οι άνδρες της Guardiola έχουν κερδίσει τον τίτλο της Premier League τέσσερις φορές τις τελευταίες πέντε σεζόν.

«Είμαστε θρύλοι. Όταν κερδίζεις τέσσερα στα πέντε, τότε είναι επειδή αυτοί οι τύποι είναι τόσο ξεχωριστοί. Θα μας θυμούνται», είπε ο Guardiola μετά το τελικό σφύριγμα.

«Κερδίσαμε με 100 πόντους, δεύτερος στο Μπράιτον, η νίκη στο σπίτι με τους ανθρώπους μας είναι η καλύτερη».

Ο Γκαρντιόλα επαινεί τη Λίβερπουλ

Ο Καταλανός ήταν επίσης γρήγορος να επαινέσει τις προσπάθειες των αντιπάλων Λίβερπουλ, ο οποίος έσπρωξε την Man City σε όλη τη διαδρομή στον αγώνα τίτλου. Στην πραγματικότητα, για δεύτερη φορά σε μόλις τέσσερις σεζόν, οι δύο ομάδες τερμάτισαν έναν πόντο διαφορά.

«Δεν έχω ξαναδεί ομάδα σαν τη Λίβερπουλ στη ζωή μου. Ξέρω ότι είναι δύσκολο, αλλά μας βοήθησαν να γίνουμε καλύτερες ομαδικές σεζόν με κάθε σεζόν», πρόσθεσε ο Guardiola.

«Θέλουμε να κερδίσουμε. Έχω την αίσθηση ότι οι αντίπαλοι είναι σκληροί και θα είναι πιο σκληροί την επόμενη σεζόν. Σήμερα δεν έχω ενέργεια να σκεφτώ για την επόμενη σεζόν. Είμαστε πρωταθλητές και πάλι! Θα υπερασπιστούμε το στέμμα μας ξανά και ξανά.»