Ο Pep Guardiola ανοίγει για τα ρήγματα του με τους παίκτες

Ο Pep Guardiola επιτέλους άνοιξε ένα από τα μεγαλύτερα λάθη του ως μάνατζερ: την κακή διαχείριση των παικτών στις ομάδες του.

Ο Pep Guardiola είναι ίσως ένας από τους καλύτερους μάνατζερ στην ιστορία του ποδοσφαίρου, αλλά οι ικανότητες διαχείρισης παικτών του είναι μία από τις σημαντικότερες αδυναμίες του. Με τα χρόνια, υπήρξαν στιγμές που έγιναν πολύ δημόσιες και τον άφησαν ως τον κακοποιό της ιστορίας. Μερικοί παίκτες απλά δεν κάνουν κλικ με αυτό που ζητά η Guardiola από αυτούς. Υπάρχει η πιο διάσημη περίπτωση του Ζλάταν Ιμπραίμοβιτς, ένας παίκτης που ζήτησε προσωπικά ο Πεπ, αλλά το μετάνιωσε αργότερα.

Και ο Σάμιουελ Ετο’ο έρχεται στο μυαλό. Σούπερσταρ ποδοσφαίρου που απλά δεν βλέπουν τα μάτια με τον Καταλανό μάνατζερ. Κατά τη διάρκεια της θητείας του στην FC Barcelona, υπάρχουν ακόμα κάποιοι παίκτες που επίσης δεν τα πήγαιναν καλά με το αφεντικό της Μάντσεστερ Σίτι. Αυτός μπορεί να είναι ένας από τους λόγους που αρνείται να επιστρέψει στην καταλανική λέσχη παρά την επιστροφή του Laporta στην εξουσία.

Guardiola αποκαλύπτει τα προβλήματά του με τους παίκτες.

Σε μια πρόσφατη συνέντευξη στο ESPN, ο Guardiola μίλησε για το ‘Kun’ Aguero και τη μεγαλύτερη αδυναμία του ως μάνατζερ: «Στη Βαρκελώνη, είχα στενότερη σχέση με κάποιους παίκτες από άλλους, επειδή πολλοί από αυτούς έχουν κοινό στόχο. Αισθάνομαι πιο κοντά σε αυτούς τους τύπους παικτών παρά σε αυτούς που σκέφτονται μόνο τον εαυτό τους. Αυτούς τους τύπους παικτών, τους χρησιμοποιούμε όταν πρέπει. Ωστόσο, δεν τα χρησιμοποιούμε όταν δεν χρειάζεται να τα χρησιμοποιήσουμε.

«Καθ’ όλη τη διάρκεια των εποχών, οι σχέσεις με τους παίκτες μπορούν πάντα να αφήνουν ουλές αλλά και πολλή μάθηση. Μαθαίνεις από τα πάντα. Αλλά η σχέση των ποδοσφαιριστών/προπονητή εξαρτάται από αυτούς, όχι από τον διαχειριστή. Υπάρχουν παίκτες που αξίζουν μια στενή σχέση και άλλοι πιο απόμακροι».