Ο Pellegrini ανοίγει για να παραμεριστεί από την Man City

Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη, ο Manuel Pellegrini επιτέλους άνοιξε την ώρα που τον παράτησε το Manchester City και ο Pep πήρε τη θέση του.

Δεν είναι ότι η Μάντσεστερ Σίτι δεν συμπεριφέρθηκαν καλά στον Manuel Pellegrini από την αρχή. Είχαν μια ξεκάθαρη ιδέα του διευθυντή που ήθελαν για χρόνια από τότε που υλοποιήθηκε το συμβούλιο. Τα βασικά ονόματα αυτής της ιστορίας είναι Ferran Soriano και Txiki Begirstain. Όταν προσλήφθηκαν από το Μάντσεστερ Σίτι, αποκάλυψαν την πρόθεσή τους να υπογράψουν την ΠΕΠ Γκουαρντιόλα μόλις έφυγε από την Μπάγερν Μονάχου. Ενώ αυτό συνέβη, έπρεπε να υπογράψουν έναν αρμόδιο διευθυντή που θα μπορούσε να τους βοηθήσει να αναπτυχθούν ως λέσχη.

Όταν ο Μανουέλ πήρε τον έλεγχο της ομάδας, κανείς δεν φανταζόταν ότι η Λέσχη θα ήταν τόσο ειλικρινής μαζί του από την αρχή. Το να πεις στον τωρινό σου μάνατζερ ότι το μέλλον του συνδέεται με κάποιον άλλο δεν είναι συνηθισμένο, αλλά οι Πολίτες ήταν έτοιμοι να πάρουν την Guardiola. Όλοι ξέρουμε πώς εξελίχθηκε η ιστορία και πόση επιτυχία βρήκε η Πεπ στο Σίτυ. Ωστόσο, ο Pellegrini μοιράστηκε κάποια αποκαλυπτικά γεγονότα σχετικά με τον τρόπο που έφυγε από το ίδρυμα.

Ο Πελεγκρίνι ήξερε τη μοίρα του από την αρχή.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο The Athletic, ο Pellegrini ερωτήθηκε αν ένιωθε ασεβής από τον τρόπο που η Μάντσεστερ Σίτι χειρίστηκε την απόλυσή του: «Όχι. Όταν συναντήθηκα για πρώτη φορά με την City (το 2013), οι αθλητικοί διευθυντές μου είπαν ότι συνεργάστηκαν με την Pep στη Βαρκελώνη και ήθελαν να συνεργαστούν μαζί του στο Manchester City. Εξήγησαν επίσης ότι είχε σταματήσει για ένα χρόνο και ήταν στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά ότι αν ήθελε να ενταχθεί City, θα ήταν ο διευθυντής. Αν όχι, δεν θα υπήρχε casting για τους διαχειριστές, θα ήμουν διευθυντής.

«Η Pep αποφάσισε να ενταχθεί στην Μπάγερν Μονάχου (το ίδιο καλοκαίρι) και την επόμενη μέρα η πόλη μου τηλεφώνησε και μου είπε: «Manuel, πρέπει να μιλήσουμε μαζί σου, έχουμε συμβόλαιο». Η Μάλαγα χάρηκε που έφυγα επειδή τα χρήματα κόπηκαν και όλοι οι παίκτες αφέθηκαν, οπότε υπέγραψα με την Σίτυ. Μετά από τρία χρόνια τελείωσα το συμβόλαιό μου και ο Pep τελείωσε του (στο Μόναχο). Έφυγα από την πόλη με μια πολύ καλή σχέση με τη λέσχη, και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Ferran Soriano.»