Ο Neymar γράφει μια ανοιχτή επιστολή μετά την τελευταία αναποδιά του τραυματισμού

Αφού γνωρίζει την έκταση του τραυματισμού του, ένας ταραγμένος Neymar έγραψε μια επιστολή στην οποία εξέφρασε την απογοήτευσή του με την τρέχουσα κατάστασή του.

Καθώς περνάμε από ένα ολοκαίνουργιο τραυματισμό Neymar που θα τον κρατήσει έξω από την κρίση πρώτο πόδι εναντίον της Βαρκελώνης, ο παίκτης ήθελε να πει το κομμάτι του. Κάθε φορά που τραυματίζεται σοβαρά, το αστέρι του PSG παίρνει αντιδράσεις και μια κακή φήμη ως δύτης. Αλλά αυτοί που τον επικρίνουν αποτυγχάνουν να δουν ολόκληρη την εικόνα, τουλάχιστον αυτό αισθάνεται ο Neymar. Κατά την άποψή του, το στυλ του ποδοσφαίρου που ασκεί θα πρέπει να μπορεί να ευδοκιμήσει χωρίς συνέπειες.

Αλλά η συζήτηση του άλλαξε δραστικά με την πάροδο των ετών λόγω των πολλών τραυματισμών που υπέστη. Υπήρξε μια εποχή που καλωσόριζε τα φάουλ γιατί κατάλαβε ότι ήταν ο μόνος τρόπος για να τον σταματήσει νεκρό στα ίχνη του. Αντί να προσπαθεί να εξελιχθεί όπως έκαναν άλλοι Βραζιλιάνοι παίκτες πριν από αυτόν, ο Neymar κόλλησε στο παιδιάστικο «Jogo Bonito». Εκτός κι αν είσαι ο Ροναλντίνιο, δεν μπορείς να περιμένεις να συνεχίσεις να παίζεις έτσι και να μην πάθεις φάουλ γι’ αυτό. Ακόμα κι αν είσαι και Βραζιλιάνος. Αλλά ο Νέιμαρ δεν φαίνεται να το καταλαβαίνει, έγραψε ένα γράμμα που θυματοποιεί τον εαυτό του δημοσίως.

Το γράμμα του Νέιμαρ προς τον υπόλοιπο κόσμο.

«Η θλίψη είναι μεγάλη, ο πόνος είναι τεράστιος και το κλάμα είναι σταθερό», έγραψε ο Neymar στο Instagram.» Για άλλη μια φορά, θα σταματήσω για λίγο να κάνω αυτό που αγαπώ περισσότερο στη ζωή, που παίζει ποδόσφαιρο. Μερικές φορές νιώθω άβολα λόγω του στυλ του παιχνιδιού μου, επειδή ντρίμπλα και με χτυπούν συνεχώς.

«Δεν ξέρω αν το πρόβλημα είμαι εγώ ή τι κάνω στο γήπεδο. Με λυπεί πολύ. Με λυπεί πολύ να ακούω από έναν παίκτη, προπονητή, σχολιαστή ή οποιονδήποτε άλλο στο διάολο είναι, ότι «πρέπει πραγματικά να τον χτυπήσεις», «πέφτει», «κλαίει», «ένα παιδί», «κακομαθημένο» κλπ. Με λυπεί ειλικρινά και δεν ξέρω καν πόσο μπορώ να το αντέξω. Απλά θέλω να είμαι ευτυχισμένη παίζοντας ποδόσφαιρο. ΤΊΠΟΤΑ ΆΛΛΟ.»

Αφού διάβασε αυτό το κείμενο από αυτόν, είναι προφανές ότι ποτέ δεν θα δεχτεί ότι πρέπει να αλλάξει το παιχνίδι του για να γίνει πιο αποτελεσματικός. Ακόμα κι αν παίζει σαν αυτό ήδη του κόστισε πολλά ταξίδια στο χειρουργικό τραπέζι, θα πεθάνει για τα ιδανικά του. Όλοι πρέπει να τον σέβονται γι’ αυτό αλλά και να αναρωτιούνται αν αυτή είναι η σωστή κίνηση σε αυτό το στάδιο της καριέρας του.