Ο Mourinho αποδέχεται τους έξι στόχους καθώς οι Ρομά χτυπήθηκαν από τον Bodo/Glimt

Μια δύσκολη νύχτα για τον Χοσέ Μουρίνιο καθώς η Ρόμα χάνει από τον Μπόντο/Γκλιμτ από 6-1 στον αγώνα φάσης ομίλων Europa Conference League.

Ο Jose Mourinho έχει παραχωρήσει έξι γκολ για πρώτη φορά σε ολόκληρη την καριέρα του ως μάνατζερ μετά την τυφλή ήττα των Ρομά εναντίον του Bodo/Glimt στο Europa Conference League.

Για την ευκαιρία μιας κρύας νύχτας στη Νορβηγία, ο Mourinho αποφάσισε να περιστρέψει την ομάδα, έχοντας επιτύχει ρεκόρ 100 τοις εκατό στο Ευρωπαϊκό τουρνουά. Ωστόσο, κανείς δεν θα μπορούσε να προβλέψει ήττα 6-1 για μια ομάδα που αγνοείται από τον Πορτογάλο αφεντικό.

Ο Mourinho ξεκίνησε την διευθυντική του καριέρα το 2000 με τον Benfica και αυτό σηματοδότησε τον 1008ο αγώνα του ένδοξου μονοπατιού του. Αλλά η τύχη δεν ήρθε στο δρόμο του απόψε, καθώς ο πρώην διευθυντής της Τότεναμ παραχώρησε έξι γκολ για πρώτη φορά σε ένα ματς.

«Αποφάσισα να παίξω με αυτό το line-up, οπότε η ευθύνη είναι δική μου», δήλωσε ο προπονητής Sky Sport Italia. «Το έκανα με καλές προθέσεις. Να δώσει μια ευκαιρία σε όσους εργάζονται σκληρά. Και για να περιστρέψετε την ομάδα σε ένα συνθετικό γήπεδο σε κρύο καιρό. Αποφάσισα να ξεκουραστώ πολλούς παίκτες. Χάσαμε ενάντια σε μια ομάδα που έδειξε περισσότερη ποιότητα τη νύχτα. Είναι τόσο απλό.»

«Αν μπορούσα πάντα να παίξω με το ίδιο XI, τότε θα το έκανα. Είναι επικίνδυνο γιατί έχουμε ένα τεράστιο χάσμα στην ποιότητα μεταξύ των δύο ομάδων παικτών. Ήξερα τα όρια αυτής της ομάδας, δεν είναι νέο για μένα, αλλά ακόμα περίμενα μια καλύτερη απάντηση. Όπως είπα, είναι δική μου επιλογή να τα παίξω, οπότε η ευθύνη μου», συνέχισε ο Mourinho.

Επίσης, ρωτήθηκε αν θα υπάρξει κάποια επίδραση στους Ρομά για το υπόλοιπο της σεζόν, ο Μουρίνιο απάντησε: «Κάθε ήττα προκαλεί ζημιά. Μίλησα με τους παίκτες και ήμουν ειλικρινής. Ήμουν ειλικρινής μαζί τους, δεν μπορώ να είμαι ειλικρινής μαζί σου. Ποτέ δεν μεταμφιέστηκα το γεγονός ότι είμαστε ομάδα με πραγματικούς περιορισμούς. Έχουμε 13 παίκτες που αντιπροσωπεύουν μια ομάδα, οι άλλοι είναι σε διαφορετικό επίπεδο. Τουλάχιστον το θετικό από τώρα και στο εξής είναι ότι κανείς δεν θα με ρωτήσει γιατί χρησιμοποιώ πάντα τους ίδιους παίκτες».

«Η κύρια ομάδα μας παίζει καλά, άξιζε περισσότερους πόντους αυτή τη σεζόν και έχει τη σωστή νοοτροπία. Θα παίξουμε με αυτή τη νοοτροπία την Κυριακή. Είχαμε ήδη πει κάποια πράγματα ιδιαιτέρως πριν από την ήττα 6-1. Αυτό το αποτέλεσμα δεν θα με κάνει να το πω δημοσίως. Θα συνεχίσω να το λέω προσωπικά, χωρίς να διαφημίζω τα εσωτερικά μας ζητήματα».